Honningkage Hjerter

Julen er hjerternes fest.. Eller Honninghjerternes fest 🙂 Ingen jul uden lækre honningkage hjerter, med lækker chokolade på.

De er helt perfekte som enten bordkort til julefrokosten, eller som en ekstra lille gave, til en som du kær.

Denne opskrift består af en fordej, som aller helst laves en måned til halvanden før, MEN hvis du ikke kan nå det, så er en uge eller 2 også bedre end ingenting..

 

img_8311

img_8306

img_8317

 

 

Opskrift – Giver ca. 25 hjerter

 

Fordej (laves ca. 1 måned før):

500g Honning

450g mel

 

Honning og mel blandes godt, til det er en hel samlet masse. Tilsæt melet lidt af gangen. Bliver dejen for tør, tilsæt da lidt mere honning.

Fordejen kommes i en tætsluttet bøtte og opbevares ved stue temp. til den skal bruges.

 

 

Honningkager:

Ca. 1 kg fordej (kan være blevet hård, men potasken opbløder den)

2 æggeblommer

10g hjortetaksalt

10g potaske

2 tsk vand

5g stødt kanel

5g stødt nellike

5g stødt ingefær

  • Æggeblommer og hjortetaksalt røres sammen
  • Potaske og vand blandes i en kop (det KAN blive varmt)
  • Potasken hældes i en skål til den hårde fordej
  • Æggeblommer, og de resterende ingredienser tilsættes og dejen æltes i 5-10min til den er blød og samlet
  • Udrulles til ca. 5mm og udstikkes til 25 hjerter – de hæver meget under bagning, så læg dem på 3 plader med god afstand
  • Bages 8min ved 180 grader
  • Afkøles og lægges i en bradepande uden låg, med et fugtigt viskestykke over, i ca. 3 dage før de er klar.. Men de kan holde sig helt op til en måned på køl…
  • Overtrækkes med smeltet chokolade og pyntes med glasur

 

Pynte glasur: (RI)

50g flormelis

æggehvide

  • Flormelisen kommes i en skål, og æggehviden tilsættes lidt af gangen, indtil konsistensen er let tyk, og kan danne små toppe

 

 

God fornøjelse