Flødeboller


Friske, hjemmelavede flødeboller med den sprødeste chokolade.. Så blir det altså ikke bedre 🙂 De stikker de industrielle med længder… og så er de altså ret nemme at lave.

Det der netop gør dem så nemme, er at skallen på dem er støbt i en silikone form, og derfor slipper du for besværet med, at dyppe dem i chokoladen, hvor de nemt falder fra hinanden.

I denne opskrift er de støbt i en Ø6 silikone form, som kan købes i de fleste online bageshops – Søg på google, og der kommer en masse frem.

 

 

Opskrift – 15 stk

 

Guf:

300g sukker

150g æggehvider (ca. 3-4 stk.)

1 dl vand

  • Sukker og vand kommes i en kasserolle og bringes i kog. Det skal koges til en tyk sirup, dette tager ca. 3 minutter eller til det når 115 grader – Du må ikke røre i det imens
  • Hviderne piskes stive og så snart sukkerlagen er klar, hældes den langsomt i, i en tynd stråle, mens der piskes.
  • Piskes ved medium høj hastighed, i ca. 15min eller indtil skålen er helt kold og guffen danner faste toppe
  • Kommes i en sprøjtepose

img_8118

 

 

Bunde:

150g marcipan

 

  • Marcipanen udrulles til ca. 3mm tykkelse, og udstikkes i 15 cirkler Ø6
  • Placeres på en bageplade og bages ved 180 grader i ca. 5 minutter
  • Afkøles

Jeg havde en rest indfarvet marcipan, derfor er mine lyserødeimg_8114

 

 

Chokoladeskaller:

200-300g mørk chokolade

Guldstøv til pynt

Disse kan du vælge at lave på 2 måder: Enten køber du almindelig chokolade og temperere det enten over vandbad eller i microovnen, eller du kan tage den nemmere løsning og købe overtrækschokolade, som også smeltes over vandbad, men som du ikke behøver temperere. De færreste mennesker, vil kunne smage forskel 🙂

 

  • Chokoladen smeltes over vandbad
  • Silikoneformen tørres af med køkkenrulle nede i, og pensles derefter med guldstøvet, så det sætter sig fast
  • Chokoladen hældes i hullerne, ca ½ op og formen drejes rundt så chokoladen fordeler sig
  • Vend nu formen på hovedet over et stykke bagepapir, så det overskydende chokolade ryger af – skrab kanterne og gentag
  • Formen placeres på hovedet, på et spækbræt med bagepapir på, og sættes på køl i ca. 10 minutter
  • Guffen fyldes i, lidt fra kanten så der er plads til bunden
  • Bunden sættes på, og skallerne trykkes forsigtigt ud af formen
  • Opbevares på køl

img_8117

img_8119

img_8133

img_8144

 

Velbekomme