Friske, hjemmelavede flødeboller med den sprødeste chokolade.. Så blir det altså ikke bedre 🙂 De stikker de industrielle med længder… og så er de altså ret nemme at lave.
Det der netop gør dem så nemme, er at skallen på dem er støbt i en silikone form, og derfor slipper du for besværet med, at dyppe dem i chokoladen, hvor de nemt falder fra hinanden.
I denne opskrift er de støbt i en Ø6 silikone form, som kan købes i de fleste online bageshops – Søg på google, og der kommer en masse frem.
Opskrift – 15 stk
Guf:
300g sukker
150g æggehvider (ca. 3-4 stk.)
1 dl vand
- Sukker og vand kommes i en kasserolle og bringes i kog. Det skal koges til en tyk sirup, dette tager ca. 3 minutter eller til det når 115 grader – Du må ikke røre i det imens
- Hviderne piskes stive og så snart sukkerlagen er klar, hældes den langsomt i, i en tynd stråle, mens der piskes.
- Piskes ved medium høj hastighed, i ca. 15min eller indtil skålen er helt kold og guffen danner faste toppe
- Kommes i en sprøjtepose
Bunde:
150g marcipan
- Marcipanen udrulles til ca. 3mm tykkelse, og udstikkes i 15 cirkler Ø6
- Placeres på en bageplade og bages ved 180 grader i ca. 5 minutter
- Afkøles
Jeg havde en rest indfarvet marcipan, derfor er mine lyserøde
Chokoladeskaller:
200-300g mørk chokolade
Guldstøv til pynt
Disse kan du vælge at lave på 2 måder: Enten køber du almindelig chokolade og temperere det enten over vandbad eller i microovnen, eller du kan tage den nemmere løsning og købe overtrækschokolade, som også smeltes over vandbad, men som du ikke behøver temperere. De færreste mennesker, vil kunne smage forskel 🙂
- Chokoladen smeltes over vandbad
- Silikoneformen tørres af med køkkenrulle nede i, og pensles derefter med guldstøvet, så det sætter sig fast
- Chokoladen hældes i hullerne, ca ½ op og formen drejes rundt så chokoladen fordeler sig
- Vend nu formen på hovedet over et stykke bagepapir, så det overskydende chokolade ryger af – skrab kanterne og gentag
- Formen placeres på hovedet, på et spækbræt med bagepapir på, og sættes på køl i ca. 10 minutter
- Guffen fyldes i, lidt fra kanten så der er plads til bunden
- Bunden sættes på, og skallerne trykkes forsigtigt ud af formen
- Opbevares på køl
Velbekomme