Farverige Fastelavnsboller

Krakelerede vandbakkelser, eller Choux Au Craquelin som de så fint hedder på fransk 🙂
Det er den helt klassiske vandbakkelse, som bare lige er steppet lidt op, og toppet med en sprød cookie, som smiger sig om siderne på den.
Og lad dig nu ikke skræmme, for selvom de lyder ret fancy og har et svært navn – så et de så absolut ikke svære at lave 🙂 Og alle aldre elsker dem.. Hjemme ved os er de udnævnt, til “yndlings fastelavnsbollen”

De er fyldt med en blød vaniljecreme og meget neutral søde i smagen, som en creme fastelavnsbolle nu engang er.. Men kun fantasien sætter grænser, hvis man ønsker at udfordre smagen lidt.

Rigtig god fornøjelse.

 

2B5B26E8-CBB2-4893-A68C-AD1AC80E0F1C

BFB410D8-8794-4B1F-B840-4CB659579DD9

 

Opskrift – ca. 20 små/10 store

 

Vandbakkelse:

150ml vand

70g smør

30g sukker

90g mel

2 æg

1 knps salt

 

 

Cookie:

100g mel

90g sukker

70g smør

+ pastafarve i de nuancer du ønsker. Jeg bruge grøn/blå/rød

 

 

Vaniljecreme:

1 æg

1 spsk sukker

1/2 vaniljestang eller 2 tsk vanljesukker

1 spsk Majsstivelse

1,5 dl mælk

½ dl fløde

 

 

Sådan gør du..

 

Vandbakkelse:

Vand, smør, sukker og salt kommes i en kasserolle og varmes godt op til smørret er smeltet.
melet tilsættes og der røres godt rundt indtil dejen samler sig og begynder at slippe gryden.
Gryden tages af blusset og æggene tilsættes et af gangen. Dejen røres godt sammen, til en ensartet og smidig dej.
Kommes på sprøjtepose med en rund tylle og sprøjtes ud i 20 små toppe, med ca 3-4 cm i diameter, på en bageplade.

 

Cookie:

Alle ingredienserne æltes sammen, til en samlet dej. – Dejen er ret porøs, så den kan godt drille en smule.
indfarves i de ønskede farver og udrulles tyndt imellem 2 stykker film/bagepapir.
Udstikkes i cirkler med Ø3-4 cm og ligges let ovenpå de ubagte vandbakkelser..

Kagerne sættes i ovnen og bages 25-30min ved 180 grader, hold øje med farven og skru evt. lidt ned

OBS. oven må IKKE åbnes under bagningen, da de så falder sammen

 

Vaniljecreme:

Alt undtagen fløden kommes i en kasserolle og røres godt sammen.
Varm det nu langsomt op, indtil det begynder at tykne – der skal altså røres hele tiden så det ikke brænder på.
Når det har en tyk cremet konsistens, tages det af blusset og afkøles til stuetemp.
Fløden piskes til let skum og vendes forsigtigt i cremen.
Kommes på sprøjtepose med en lille rund tylle, og fyldes i de afkølede vandbakkelser

 

Drysses med flormelis blandet med hindbær støv og serveres 🙂
kan opbevares på køl, men er bedst på dagen

 

BFB410D8-8794-4B1F-B840-4CB659579DD9

2B5B26E8-CBB2-4893-A68C-AD1AC80E0F1C

6 Comments

  • Lise 11. januar 2018 at 17:27

    Kunne det tænkes der kun skal tilsættes et æg? Du skriver nemlig 2 æg i opskriften og i fremgangsmåden står der ægget – og min dej er flydende med to æg 🧐

    Reply
    • Tinesverden 11. januar 2018 at 18:32

      2 æg.. det nederste var en fejl og det er rettet 😊
      Dejen er meget blød, men uden den skal flyde ud

      Reply
  • Alice M 12. januar 2018 at 22:05

    Varmluft? Eller alm varme?

    Gad godt prøve 😳

    Reply
    • Tinesverden 13. januar 2018 at 9:14

      Bruger altid varmluft, med mindre andet et beskrevet 😊
      Spring ud i det..

      Reply
  • Janne 30. januar 2018 at 14:32

    Hvilke mærke farve bruger du?

    Reply
    • Tinesverden 31. januar 2018 at 7:15

      Wilton eller Sugarflair

      Reply

Leave a Comment