Jeg er vild med at lege med Transfersheets… Normalt på chokolade, men nu som noget nyt også på mousser.
Det er vigtigt at moussen sætter sig på frost, for at det kan binde 🙂
Transfersheets kan du få på min shop www.kagerogsager.dk eller ved at trykke lige HER
Husk endelig at tag mig på Instagram med @cakesbytinesverden / @kagerogsager.dk hvis du bruger mine opskrifter
For jeg elsker at se med 🙂
Bund:
50g mørk chokolade
50g sukker
35g mel
50g koldt smør
1 æg
50g ristede pistacienødder – grofthakket
Tænd ovnen på 190 grader
Kør chokolade, sukker, mel og smør godt sammen i en minihakker
Tilsæt æg og kør til dejen er samlet og vend derefter pistacienødderne i
Kommes i en Ø16 form beklædt med bagepapir og bages i 20min.
Afkøles helt og udstikkes i 4 bunde med Ø5 cm
Citronmousse:
3 blade husblas
Saft & skal af 1 citron
80g sukker
1 dl. yoghurt Naturel
3 dl. fløde
Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter
Kom saft og skal i en kasserolle, sammen med sukkeret og kog til en sirup i 2-3 min.
Smelt din husblas heri og lad det afkøle let, og pisk derefter din yoghurt i.
Fløden piskes til let skum, og vendes forsigtigt sammen med citron lagen
Samlingen:
Lav 4 ringe af hård kageplast i Ø8 cm ca. – eller brug kageringe hvis du har sådan nogle
Kom film om bunden, og placer derefter stykker af transfersheets nede i ringen, med den ru side indad.
Placer din bund i midten af ringen, hæld el smule mousse i, og sæt dem på frys i ca. 5 min.
Dette gøres for at undlade at al moussen løber underud.
Hæld derefter resten af moussen i formene, og sæt dem på frys – aller helst natten over
Tag dem op fra frys, fjern forsigtigt din transfersheet og folie, og pynt med marengs på toppen.
Serveres kølige.
Marengs:
80g sukker
30 ml vand
1 æggehvide
- kog sukker og vand til 115 grader, pisk hviden stiv og hæld langsomt lagen i
- Pisk i ca. 8-10 min til marengsen er blank og sej
- Kom på sprøjtepose og pynt kagen langs kanten