Uhmmm bare duften af disse lækre Churros, bringer billeder frem fra minderne 🙂 De emmer langt væk af hygge, jul og glade tider… Hvad enten du er mest til dem med softice, drysset med kanelsukker eller flormelis eller om de skal dyppes i marmelade – så er de bare helt fantastiske.
Denne opskrift er super nemt at gå til, og lad dig ikke skræmme af, af de skal koges i olie, for det er så nemt som at benytte en stegepande.. Bare kast dig ud i det.. Dog kan det anbefales at benytte et stege/sukkertermometer, for olien skal helst ligge stabilt omkring de 180 grader.
Rigtig god fornøjelse
Churros – 6 personer
5 dl vand
50g smør
40g sukker
Et drys salt
2 ½ tsk vaniljesukker
350g mel
2 æg
- Vand, sukker, vaniljesukker og smør, kommes i en kasserolle og bringes i kog, indtil smørret er smeltet
- Melet vejes af i en anden skål, og vandet hældes i imens du pisker
- Dejen piskes til den er lind og derefter tilsættes æggene et af gangen
- Dejen kommes i en sprøjtepose med en stor stjernetyl – Jeg har brugt Wiltons M1
- ca. 1 liter olie bringes i kog – Jeg bruge almindeligt Raspolie, til ca. 12kr for 1 liter i Fakta mv.
- Når olien har koget i ca. 5 min, eller rammer de 180grader hvis du bruges termometer, så sprøjtes dejen direkte ned i olien i baner af ca. 6-10 cm. Du kan nemt klippe dem af med en saks.
- Rørene steges til de er gylden brune, og ligges til afdrypning på køkkenrulle
- Serveres straks – Men har du nogle til overs, så opbevar dem i køleskabet og varm dem i ovnen når de skal spises