Chokolade Støbt Tiramisu

Nytåret står for døren, og det er tid til at lave de lækreste desserter.
Her er det en klassisk tiramisu med et festligt pift og twist.

Desserten er støbt i den fineste BIG QUENELLE form, som du finder HER hos Kagerogsager.dk

Opskrift – 6 stk.

Skallen:

250g mørk chokolade
25g Kakaosmør

Temperer din chokolade og støb et så tyndt lag som muligt i din form.
Lad det sætte sig helt en halv times tid


Bund:

2 æg
60g sukker
40g mel
1/2 tsk. vanilje sukker eller paste
Kakaopulver

Pisk æg og sukker lyst og luftigt, vend mel og vanilje forsigtigt i, og smør dejen tyndt ud på et stykke bagepapir.
Bag bunden ved 180 grader i ca. 5 min – Afkøl helt.
Lav en skabelon af bunden af din form af et stykke bagepapir, og skær 6 bunde ud, og drys dem med kakaopulver..

Tiramisu Creme:

1 blad husblas
1 spsk. vand
1 æg
50g sukker
250g mascarpone
2 spsk. vand

ca. 8 ladyfingers
2 tsk. Tiramisupasta – Køb den HER
4-5 spsk. sort kold kaffe

Udblød husblas i koldt vand.
Del ægget i blomme og hvide, pisk hviden helt stiv og sæt den tilside.
Pisk blommen med sukker til det er lyst og cremet og vend mascarponen i til en samlet creme, vend derefter hviden i.

Kom vandet i en kasserolle og smelt din husblas heri, tilsæt 2 spsk. af din creme og vend sammen, vend derefter hurtigt i resten af cremen.

Bland Kaffe og tirsmisu pasta sammen i en skål.

Kom lidt creme i hver af skallerne, dyp dine ladyfingers i kaffeblandingen og kom dem ovenpå cremen, afslut igen med creme og dernæst din bund.

Sæt på køl.
Kan med fordel laves dagen før

Pyntes med guld og glimmer