temporary

Cheesecake med Brombær & Hvid chokolade

Det er jo efterhånden ikke nogen hemmelighed, at jeg har en forkærlighed for Cheesecake, så derfor skal i ikke snydes for endnu en slags 🙂
Brombær er i sæson pt. og de lækre sorte bær pibler frem, næsten overalt i naturen..

 

temporary

temporary

 

Opskrift – Ø22 ca. 10 personer

 

Bund:

100g knuste Digestive kiks

50g knuste Oreos

120g smeltet smør

  • Placer kagering/springform uden bund, på et stykke bagepapir ovenpå et spækbræt. Kom kageplast rundt i kanten.. Ejer du ikke kageplast så brug evt en tilklippet plastiklomme.
  • Blandingen røres godt sammen og trykkes ud i et jævn lag, i bunden af formen.
  • Sættes på køl

 

 

Brombær kompot:

300g Brombær

½ stang vanilje

5 tsk sukker

½ dl vand

2 blade husblas

  • Brombær, vand, sukker og vaniljekorn + den tomme stang, kommes i en kasserolle og koges godt sammen, i ca. 10 min.
  • Kompotten moses godt sammen, og hældes igennem en finmasket si, så alle kernerne bliver siet fra.
  • Udblødt husblas smeltes i saften, og det sættes tilside til det er lillefingervarmt
  • Hældes over bunden, og afkøles til saften har sat sig til gelé

 

 

Ostecreme:

3 blade udblødet husblas

100g hvid chokolade

2 tsk vaniljesukker

50g flormelis

200g Naturel flødeost

3 dl piskefløde

  • 2 ½ dl fløde piskes til let flødeskum – sættes tilside
  • Den sidste ½ dl kommes i en kasserolle, sammen med den hvid chokolade og varmes let op indtil chokoladen er helt smeltet. Husblas tilsættes og røres i til det er smeltet sammen
  • Flormelis, ost og vaniljesukker piskes godt sammen, så der ikke er nogen klumper. kom ca. 1/3 over i chokoladen og vend det godt sammen. Derefter hældes det tilbage i skålen til ostemassen og det vendes godt sammen. Flødeskummet vendes i til sidst
  • Ostemassen fordeles ovenpå bunden og overfladen glattes – gøres nemmest ved at banke brættet let ned i bordet
  • Afkøles til den har sat sig helt… Gerne natten over eller på frys

 

 

temporary

temporary

 

2 Comments

  • Joan Østergaard 16. september 2017 at 8:01

    Hej,
    Den ser simpelthen så lækker ud, så jeg har været ude at plukke brombær, og er næsten klar til at gå i gang.😊 jeg har bare lige to spørgsmål, skal man kun bruge Oreos kiksene, eller skal den hvis creme også med, og kan man placere den på et fad efterfølgende (du skriver at den skal laves på bagepapir på et skærebræt)?😊
    Håber at du når at se det indenfor kort tid, da jeg tænker at lave den over middag.😄🙏🏼

    Kh. Joan

    Reply
    • Tinesverden 17. september 2017 at 14:50

      Hej 😊
      Den er også bare lækker.
      Kiksne skal bruges hele – dvs. Med cremen i.
      Den kan laves enten på det ønskede fad ellers flyttes den når den er færdig.

      Reply

Leave a Comment