Champagne & Passion Dessert

Sød og syrlig, perfekt til nytår, forår, sommer… ja altid 🙂

Formen er Mini Dot fra Silikomart, og kan fåes i min nye shop på www.kagerogsager.dk, som jeg håber du vil besøge.
(pt. udsolgt til januar 2021) men den kan også laves i DOT formen som du finder her: TRYK HER

 

Laver du kagen så tag endelig @Cakesbytinesverden / @kagerogsager.dk

 

 

Opskrift – 6 stk.

 

Bund:

50g Marcipan

50g Sukker

50g Pistacienødder

25g Mel

45g Smør

1 æg

 

Bund:

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft,
Kom alt undtagen æg i en minihakker og blend godt sammen, tilsæt æg og kørt til dejen er samlet.
Kommes i en ø18 form og bages i ca. 20min
Afkøles og udstikkes i 6 runde stykker

 

 

Passionsfrugt Puré:

1 blad husblas

30g Passionsfrugt

40g vand

20g sukker

Passionsfrugt Puré:

 

Udblød husblas i koldt vand i min. 5 minutter
Kog vand, Passionssaft og sukker sammen i 2-3 min, og sigt derefter kernerne fra.
Tilsæt husblas og støb 6 små halvkugler.
Sæt dem på frys i ca. 1 time og gem resten af pureen til senere.

 

 

 

Mousse:

3 blade husblas

Resten af pureen

1 dl. Champagne (Jeg bruge en sødlig)

1 tsk Vaniljepaste

2,5 dl. fløde

 

Udblød husblas i koldt vand, i min. 5 minutter.
Varm champagne og den resterende puré op, og kog sammen i 2-3 minutter og smelt husblas heri.
Pisk fløde til let skum, og tilsæt en smule af passions/champagne blandingen, vend sammen og vend derefter det hele op i flødeskummet

Fordel moussen i de 6 huller, ca 1 cm fra kanten, kom dit passions indlæg i og derefter bunden.
Glat overfladen og lad dem sætte sig på frys i minimum 3 timer, gerne dage.

 

 

 

Tuille Kiks:

20g æggehvide

20g fløde

20g flormelis

5g kakao

20g mel

½ tsk olie

 

Bland alle ingredienserne godt, smør dejen godt ud i formens huller og bag dem 5 minutter ved 180 grader.
Lad dem afkøle 2 min. før de fjernes fra formen. Pensel med guldstøv

 

 

 

Glaze:

120g hvid chokolade

120 ml mælk

3 blade husblas

50g sukker

Pastafarve Hvid

Husblas udblødes
Mælk og sukker koges op, til sukkeret er smeltet
Lagen hældes over chokoladen, tilsæt pastafarve og blend med stavblenderen helt nede, så der ikke kommer bobler
Afkøl glazen til ca. 33 grader – eller til du fornemmer at den begynder at blive tyktflydende.
Befri din kage fra silikoneformen, placer lidt højt, og sæt et lille glas eller udstikker i fordybningen, så denne forbliver fri for glaze.
og fordel glazen over.

 

 

 

Gelé:

1 blad husblas

1 dl. Champagne

20g sukker

Guldstøv

 

Udblød husblas i koldt vand i 5 min.
varm champagne og sukker op, til sukkeret er smeltet, smelt husblas heri.
Afkøl og tilsæt guld støv.
Kom en smule i fordybningen på din kage, pynt med tuille og server.

 

 

Bruger du min opskrift på tag gerne @Cakesbytinesverden 🙂