Så lækre små og delikate bidder – den perfekte mundfuld!
Chewey brownie, lækker karamel med knuste peanuts, en blød skumfidus og overtrukket i mørkchokolade.
Lyder det avanceret? Det kan jeg garantere dig at det ikke er.
Kagen laves nemt i etaper, og kan sagtens laves over god tid…
Opskrift – ca. 40 stykker
Du skal også bruge:
400g mørk chokolade
Brownie:
180g mørk chokolade
90g smør
270g sukker
3 æg
45g mel
15g kakao
et nip salt
- Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad
- Sukker og æg piskes luftigt og den smeltede chokolade vendes i
- sigt mel, salt og kakao i og vend hele herligheden sammen
- Fordel i en form ca. 25×20 cm, foret med bagepapir
- Bages i ca. 25 min ved 175 grader – den må ikke overbages.
- Afkøles
Karamel:
110g Peanuts
115 ml fløde
200g sukker
knps. havsalt
15g smør
- Er dine peanuts saltede? så vask det værste af og tør dem godt. Hakkes/knuses derefter i små stykker
- Fløden opvarmes til kogepunktet og sættes tilside
- Smelt sukkeret i en gryde. Når det er gyldent tilsætter du den varme fløde og rør godt til det er samlet.
- Lad det boble 30-45 sekunder og tag det derefter af varmen – hellere en for blød karamel, end en hård.
- Tilsæt salt og hæld karamellen over kagen. Fordel dine peanuts ovenpå.
- Sæt kagen på frys, til karamellen er sat og helt afkølet-
Skum:
160g sukker
70g glukosesirup
1 tsk vaniljepaste
½ dl. vand
3 æggehvider
2 tsk sukker
5 blade husblas
- Udblød din husblas i koldt vand
- Kog sukker, vanilje, glukose og vand sammen i en gryde, til det når 116 grader, kom derefter din udblødte husblas heri
- Æggehvider ig 2 tsk sukker piskes godt sammen, og din sukkerlage hældes derefter i, i en tynd stråle under piskning.
- Pisk sammen i 15 min ca. til massen er helt afkølet
- Fordel ovenpå karamellen og søt på frys til det er fast
Temperer 400g mørk chokolade
Skær din kage i små bidder ca. 3×3 cm, og dyp dem enkeltvis i chokoladen.
Jeg pyntede med en smule hvis chokolade, ellers kan du lade fantasien få frit spil.
Kagene kan opbevares i en bøtte – enten kolde eller ved stue temp.
Velbekomme 🙂
No Comments