Blåbær Cheesecake

Sød & syrlig – det er nok de 2 ord, der bedst kendetegner denne lækre cheesecake.
Jeg har længe gået med ideen til denne, og endelig fik jeg tiden til at føre opskriften ud i livet.
Og det er jeg glad for jeg gjorde, for den er bare super lækker 🙂 Prøv den…

 

temporary

temporary

temporary

 

 

Opskrift – Ø22 ca. 15 personer

 

Bund:

120g knuste Digestive kiks

100g smeltet smør

  • Placer kageringen/springformen uden bund, på et stykkebagepapir ovenpå et spækbræt. Kom kageplast rundt i kanten.. Ejer du ikke kageplast så brug evt en tilklippet plastiklomme.
  • Blandingen røres godt sammen og trykkes ud i et jævn lag, i bunden af formen.
  • Sættes på køl

 

 

Blåbær kompot:

150g blåbær – gerne frosne

½ dl vand

2 tsk sukker

1 tsk citronsaft

1 tsk vaniljesukker

1 blad husblas

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • De resterende dele kommes i en kasserolle og koges godt sammen i ca. 10min
  • Stavblendes og den udblødte husblas røres i
  • Afkøl pureen og hæld den derefter ovenpå kiksebunden
  • Sættes på køl/frys til den har sat sig

 

 

Chokoladecreme:

1,5 dl fløde

0,5 dl fløde

100g lys chokolade

1 blad husblas

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • 1,5dl fløde piskes til let skum, og sættes tilside
  • Chokolade og ½ dl fløde, kommes i en kasserolle, og opvarmes langsomt indtil chokoladen er smeltes
  • Den udblødte husblas røres i, og chokoladen afkøles let, inden den vendes fordigtigt i den letpiskede flødeskum
  • Fordeles ovenpå blåbær pureen, og kagen afkøles til den har sat sig

 

 

Blåbær ostecreme:

½ dl vand

100g blåbær

2 tsk sukker

1 tsk vaniljesukker

3 dl fløde

2 spsk cremefraiche

200g smørost – ikke light!

50g flormelis

1 tsk vaniljesukker

3 blade husblas

  • Husblas udblødes i koldt vandt
  • Vand, blåbær, sukker og 1 tsk vaniljesukker kommes i en kasserolle og koges godt sammen, stavblendes grundigt og presses igennem en si, så resterne af skindet fra blåbærrene blir sorteret fra. Tilsæt den udblødte husblas, og afkøles til stuetemp.
  • Fløden piskes til let skum, og sættes til side
  • Cremefraiche, smørost, flormelis og 1 tsk vaniljesukker, kommes i en skål og piskes godt sammen, til der ikke er nogen klumper.
  • Vend langsomt og lidt af gangen, smørosten og blåbær pureen sammen, indtil massen er helt ensartet. Kom dernest flødeskummet i og vendt rundt til det er samlet
  • Fordel ostecremen ovenpå kagen, glat overfladen – gøres nemmest ved at ryste den forsigtigt, og afkøl 3-4 timer eller længere
  • Befries af kagering og plast og pyntes med friske blåbær og lavendel

TIP: Har du fået fat i nogle meget rosa blåbær, i stedet for lilla – ja farven skal variere, så kan du tilsætte lidt lilla pastafarve til blåbærpureen, for at få den ønskede farve

 

 

Velbekomme

 

5 Comments

  • Ida lindemann 5. januar 2018 at 17:29

    Det virker som om der er en fejl i mængden af kiks. Det er meget vådt, og andre opskrifter bruger ca. Dobbelt mængde kiks til samme mængde smør?

    Reply
    • Tinesverden 6. januar 2018 at 16:39

      Ingen fejl 😊 Denne er til den bløde side.. men man kan jo justere efter smag

      Reply
  • Nadia 28. januar 2018 at 19:19

    Hej Tine.

    Jeg er helt ny i det her kage univers, så prøver mig lidt frem, og stødte så på noget nyt som på ingen måde giver mening for mig, og det er det her med en til klippet plastlomme 😂
    Hvad skal jeg gøre med den???

    Mvh den uvidende 😂

    Reply
    • Tinesverden 29. januar 2018 at 12:15

      Den kan du blot bruge, i stdet for kageplast hvis du ikke har det 🙂
      Til at kommen i formen, så kagen ikke klæber fast til siderne.

      Reply
  • Liza 10. april 2018 at 18:08

    Hej😊 kan man undlade at bruge husblas i hele kagen?

    Reply

Leave a Comment