temporary

Blåbær Cheesecake

Sød & syrlig – det er nok de 2 ord, der bedst kendetegner denne lækre cheesecake.
Jeg har længe gået med ideen til denne, og endelig fik jeg tiden til at føre opskriften ud i livet.
Og det er jeg glad for jeg gjorde, for den er bare super lækker 🙂 Prøv den…

 

temporary

temporary

temporary

 

 

Opskrift – Ø22 ca. 15 personer

 

Bund:

120g knuste Digestive kiks

100g smeltet smør

  • Placer kageringen/springformen uden bund, på et stykkebagepapir ovenpå et spækbræt. Kom kageplast rundt i kanten.. Ejer du ikke kageplast så brug evt en tilklippet plastiklomme.
  • Blandingen røres godt sammen og trykkes ud i et jævn lag, i bunden af formen.
  • Sættes på køl

 

 

Blåbær kompot:

150g blåbær – gerne frosne

½ dl vand

2 tsk sukker

1 tsk citronsaft

1 tsk vaniljesukker

1 blad husblas

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • De resterende dele kommes i en kasserolle og koges godt sammen i ca. 10min
  • Stavblendes og den udblødte husblas røres i
  • Afkøl pureen og hæld den derefter ovenpå kiksebunden
  • Sættes på køl/frys til den har sat sig

 

 

Chokoladecreme:

1,5 dl fløde

0,5 dl fløde

100g lys chokolade

1 blad husblas

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • 1,5dl fløde piskes til let skum, og sættes tilside
  • Chokolade og ½ dl fløde, kommes i en kasserolle, og opvarmes langsomt indtil chokoladen er smeltes
  • Den udblødte husblas røres i, og chokoladen afkøles let, inden den vendes fordigtigt i den letpiskede flødeskum
  • Fordeles ovenpå blåbær pureen, og kagen afkøles til den har sat sig

 

 

Blåbær ostecreme:

½ dl vand

100g blåbær

2 tsk sukker

1 tsk vaniljesukker

3 dl fløde

2 spsk cremefraiche

200g smørost – ikke light!

50g flormelis

1 tsk vaniljesukker

3 blade husblas

  • Husblas udblødes i koldt vandt
  • Vand, blåbær, sukker og 1 tsk vaniljesukker kommes i en kasserolle og koges godt sammen, stavblendes grundigt og presses igennem en si, så resterne af skindet fra blåbærrene blir sorteret fra. Tilsæt den udblødte husblas, og afkøles til stuetemp.
  • Fløden piskes til let skum, og sættes til side
  • Cremefraiche, smørost, flormelis og 1 tsk vaniljesukker, kommes i en skål og piskes godt sammen, til der ikke er nogen klumper.
  • Vend langsomt og lidt af gangen, smørosten og blåbær pureen sammen, indtil massen er helt ensartet. Kom dernest flødeskummet i og vendt rundt til det er samlet
  • Fordel ostecremen ovenpå kagen, glat overfladen – gøres nemmest ved at ryste den forsigtigt, og afkøl 3-4 timer eller længere
  • Befries af kagering og plast og pyntes med friske blåbær og lavendel

TIP: Har du fået fat i nogle meget rosa blåbær, i stedet for lilla – ja farven skal variere, så kan du tilsætte lidt lilla pastafarve til blåbærpureen, for at få den ønskede farve

 

 

Velbekomme

 

No Comments

Leave a Comment