Baileys Bomber

Har længe gået og syslet med ideen om, at lave en lækker dessert, med kombinationen af Baileys og karamel.
Og dette blev så resultatet.. Og de er helt perfekte! Iflg. min mand, så er de strøget direkte ind på en top 5 🙂 Og han har ellers mange yndlingskager.

Tit kan det være rigtig svært, at få den helt rigtige smag frem af Baileys.
Men disse har den helt rette smag, og uden at det bliver for sprittet. Prøv dem – Måske som årets nytårs dessert?

 

img_8636

img_8645

 

Opskrift – 4 stk.

 

Til denne opskrift skal du desuden bruge;

Silikone halvkugleform Ø6
Karameliseret mælk/Dulche de leche
(Købes færdigt eller laves selv: Karamel Creme – Dulche De Leche)

 

 

Chokoladeskal:

150g mørk chokolade (overtrækschokolade, hvis ikke du har mod på at temperere)

 

  • Chokoladen tempereres eller smeltes langsomt over vandbad
  • En silikone halvkugleform med Ø6 gøres klar, og når chokoladen er klar, fyldes de 4 huller op med chokoladen. Chokoladen fordeles i hele hullet. Når alle kanter er dækket til, vendes formen på hovedet, og overskydende chokolade hældes ud. Skrab kanten godt, og vend om igen, så så meget som muligt kommer fra.
  • Vendes på hovedet på et stykke stanniol, eller bagepapir på et spækbræt, og kommes på køl til de har sat sig
  • Vendes forsigtigt ud, og kanterne skæres let til hvis det er nødvendigt.
  • Læg dem tilbage i formen til de skal bruges

 

img_8611

 

 

Macaron bunde:

25g æggehvider

0,75 spsk sukker

25g mandelmel

45g flormelis

 

  • Sukker og æggehvide piskes til en luftig marengs
  • Flormelis og mandelmel sigtes ned i masse, så alle klumper forsvinder
  • Massen vendes nu sammen, ved at trykke let mod skålens kant, med en dejskraber – Dette gøres 35 gange!
  • På et stykke bagepapir, tegnes 5 cirkler af Ø6 og det vendes derefter om, så kagerne bages på bagsiden (Og ja der skal være 5, så du altid har en ekstra :-))
  • Dejen kommes nu i en sprøjtepose, og sprøjtes ud i de tegnede cirkler, og så skal de hvile ved stue temp, i 30min før de bages
  • Opvarm ovnen til 160 grader klassisk ovn, og bag skallerne i 12 min.
  • Afkøles

 

img_8586

 

 

Baileys mousse:

1dl fløde

1 blad husblas

1 æggeblomme

2 tsk sukker

½ tsk vaniljesukker

25g hvid chokolade

50ml Baileys

 

  • Fløden piskes til let skum
  • Husblas udblødes i koldt vand i 10min
  • Baileys og hvid chokolade, kommes i en kasserolle og varmes op til chokoladen er smeltet
  • Husblas røres ud i den lune Baileys, og det afkøles til det er lillefingervarmt
  • Æggeblomme, sukker og vanilje piskes sammen, til en luftig æggesnaps, og den nu afkølede Baileys blandes i
  • Massen vendes nu forsigtigt sammen med flødeskummet, og moussen kommes i en sprøjtepose

 

 

Sådan samles de:

  1. Baileys moussen fordeles i de 4 chokoladeskaller, så der er ca. 8-10mm fri luft i toppen. Skallerne kommes på køl, i ca. 30 min, til moussen har sat sig let.
  2. Ca. ½ dåse karameliseret mælk/Dulche de leche, kommes i en sprøjtepose, og skallerne fyldes nu op til kanten med karamel
  3. Macaron bundene kommes nu ovenpå, med toppen nedad, og skallerne tages forsigtigt ud af formen.
  4. Pyntes med guldstøv og karamel
  5. Kagerne opbevares på køl, men tages ud ca. 10 min før servering.

TIP: Kagerne kan med fordel laves dagen i forvejen, vend dog med at kom bundene på før lige inden servering

 

img_8612

img_8614

img_8636

img_8626