img_8646

Baileys Bomber

Har længe gået og syslet med ideen om, at lave en lækker dessert, med kombinationen af Baileys og karamel.
Og dette blev så resultatet.. Og de er helt perfekte! Iflg. min mand, så er de strøget direkte ind på en top 5 🙂 Og han har ellers mange yndlingskager.

Tit kan det være rigtig svært, at få den helt rigtige smag frem af Baileys.
Men disse har den helt rette smag, og uden at det bliver for sprittet. Prøv dem – Måske som årets nytårs dessert?

 

img_8636

img_8645

 

Opskrift – 4 stk.

 

Til denne opskrift skal du desuden bruge;

Silikone halvkugleform Ø6
Karameliseret mælk/Dulche de leche
(Købes færdigt eller laves selv: Karamel Creme – Dulche De Leche)

 

 

Chokoladeskal:

150g mørk chokolade (overtrækschokolade, hvis ikke du har mod på at temperere)

 

  • Chokoladen tempereres eller smeltes langsomt over vandbad
  • En silikone halvkugleform med Ø6 gøres klar, og når chokoladen er klar, fyldes de 4 huller op med chokoladen. Chokoladen fordeles i hele hullet. Når alle kanter er dækket til, vendes formen på hovedet, og overskydende chokolade hældes ud. Skrab kanten godt, og vend om igen, så så meget som muligt kommer fra.
  • Vendes på hovedet på et stykke stanniol, eller bagepapir på et spækbræt, og kommes på køl til de har sat sig
  • Vendes forsigtigt ud, og kanterne skæres let til hvis det er nødvendigt.
  • Læg dem tilbage i formen til de skal bruges

 

img_8611

 

 

Macaron bunde:

25g æggehvider

0,75 spsk sukker

25g mandelmel

45g flormelis

 

  • Sukker og æggehvide piskes til en luftig marengs
  • Flormelis og mandelmel sigtes ned i masse, så alle klumper forsvinder
  • Massen vendes nu sammen, ved at trykke let mod skålens kant, med en dejskraber – Dette gøres 35 gange!
  • På et stykke bagepapir, tegnes 5 cirkler af Ø6 og det vendes derefter om, så kagerne bages på bagsiden (Og ja der skal være 5, så du altid har en ekstra :-))
  • Dejen kommes nu i en sprøjtepose, og sprøjtes ud i de tegnede cirkler, og så skal de hvile ved stue temp, i 30min før de bages
  • Opvarm ovnen til 160 grader klassisk ovn, og bag skallerne i 12 min.
  • Afkøles

 

img_8586

 

 

Baileys mousse:

1dl fløde

1 blad husblas

1 æggeblomme

2 tsk sukker

½ tsk vaniljesukker

25g hvid chokolade

50ml Baileys

 

  • Fløden piskes til let skum
  • Husblas udblødes i koldt vand i 10min
  • Baileys og hvid chokolade, kommes i en kasserolle og varmes op til chokoladen er smeltet
  • Husblas røres ud i den lune Baileys, og det afkøles til det er lillefingervarmt
  • Æggeblomme, sukker og vanilje piskes sammen, til en luftig æggesnaps, og den nu afkølede Baileys blandes i
  • Massen vendes nu forsigtigt sammen med flødeskummet, og moussen kommes i en sprøjtepose

 

 

Sådan samles de:

  1. Baileys moussen fordeles i de 4 chokoladeskaller, så der er ca. 8-10mm fri luft i toppen. Skallerne kommes på køl, i ca. 30 min, til moussen har sat sig let.
  2. Ca. ½ dåse karameliseret mælk/Dulche de leche, kommes i en sprøjtepose, og skallerne fyldes nu op til kanten med karamel
  3. Macaron bundene kommes nu ovenpå, med toppen nedad, og skallerne tages forsigtigt ud af formen.
  4. Pyntes med guldstøv og karamel
  5. Kagerne opbevares på køl, men tages ud ca. 10 min før servering.

TIP: Kagerne kan med fordel laves dagen i forvejen, vend dog med at kom bundene på før lige inden servering

 

img_8612

img_8614

img_8636

img_8626

13 Comments

  • Lone Lyngsø 22. december 2016 at 21:41

    ser rigtig lækkert ud

    Reply
    • Anonym 25. december 2016 at 14:05

      Kan man bruge mørk chokolade til mousse i stedet

      Reply
      • Tinesverden 27. december 2016 at 9:23

        Ja det vil jeg godt tro du kan 🙂 kender dog ikke magen derefter.

        Reply
  • Gitte 29. december 2016 at 16:47

    Kunne man evt. Lave bunden som kransekage istedet…sidder jeg lige og tænker ☺

    Reply
    • Tinesverden 29. december 2016 at 19:44

      Ja det var da en fin ide. 🙂

      Reply
  • Anonym 30. december 2016 at 18:49

    Puha så mine på køl og har helt nerver på

    Reply
  • Jann 30. december 2016 at 20:24

    Kan man bruge andet end caramel i bunden

    Reply
    • Tinesverden 30. december 2016 at 20:35

      Ja man kan bruge hvad man lyster. Har selv ikke erfarring med andet end karamel

      Reply
  • Lise-Lotte 14. november 2017 at 18:43

    Kan man undlade æggeblommen i bailey moussen ?

    Reply
  • Karina Rasmussen 17. december 2017 at 19:39

    Kan bundene bages et par dage i forvejen

    Reply
    • Tinesverden 17. december 2017 at 20:21

      Sagtens. Opbevaret i en tætlukket bøtte

      Reply
  • Christina 27. december 2017 at 18:53

    Forstår jeg det rigtigt at hvis jeg laver dem dagen før – skal jeg vente med at putte bunden på, lige inden servering eller hvordan?

    Reply
    • Tinesverden 27. december 2017 at 19:41

      Korrekt 😊 Laves de dagen før, så vent med at komme bundene på. Ellers risikere de at blive bløde.

      Reply

Leave a Comment