Appelsin snitter

Nogle gange må det gerne være nemt og simpelt.. Og det er disse lækre appelsin snitter altså. Men de er stadig drøn lækre… De er en smule julet i smagen, men ikke så meget, at de ikke kan spises hele året rundt.

Kagen består af en chokolade tørkage bund, lagt sammen med et tyndt lag appelsin marmelade. På toppen er der en fløjlsblød vaniljesmørcreme, sammen med hakkede mandler og appelsinskal

 

img_8480

img_8485

 

Opskrift – ca. 10 stykker

 

Appelsin marmelade

Mandler

 

Bunde:

3 æg

110g sukker

100g mel

30g kakao

1 tsk bagepulver

½ tsk hjortetaksalt

1/4 tsk stødt nellike

1/4 tsk stødt ingefær

 

  • Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps
  • Det resterende sigtes godt sammen, og vendes sammen med æggesnapsen med en dejskraber
  • Dejen smørres ud på en bageplade, til en ensartet rektangel, i ca. 1 cm tykkelse
  • Bundes bages i 5 minutter ved 200 grader varmluft
  • Afkøles
  • Bunden deles i 4 lige store stykker, og de ujævne kanter skæres af.
  • 2 og 2 ligges de sammen, med et tyndt lag appelsin marmelade
  • Deles derefter i ca. 5 ens stykker – 10 stykker i alt.

 

img_8475

 

 

Vanilje smørcreme:

100g blødt smør

100g flormelis

Korn fra ½ vaniljestang

1 tsk sukker

3 spsk mælk

 

  • Korn fra vaniljestangen skrabes ud, og mases sammen med sukkeret, så kornene deler sig
  • Kom smør og vanilje i en skål og pisk det godt sammen
  • Tilsæt flormelis lidt efter lidt, og pisk det hele godt sammen, til en luftig smørcreme – Det tager ca. 5-10 min
  • Tilsæt mælken undervejs
  • Kommes i en sprøjtepose med tyl, og sprøjtes i små toppe ovenpå kagerne
  • Pyntes med hakkede mandler og appelsin skal

 

 

Velbekomme

 

img_8488

img_8486

1 Comment

  • Mia 12. december 2016 at 19:23

    Appelsin kage

    Reply

Leave a Comment