Triple Chocolate Mousse

Chokolade, chokolade og atter chokolade… Og ja, så en smule kiks..
Og hvem elsker ikke det 🙂 Hjemme ved os gør vi i hvertfald…

Denne kage er en chokolade BOMBE men uden at være det, på den ulækre og oversøde måde..
Den er et hit, for både børn og voksne.

Jeg har lavet kagen i en rund silikone form, med hul i midten Ø20.
Har du ikke den form, kan du også sagtens bruge en uden hul, eller en kagering med kageplast i..

Kagen kan laves i god tid, og kan opbevares på frys, inden den glazes

 

93765743-0D06-4D69-95FC-2A68C0EE293D

AE48A1DA-0576-4348-8744-6EC5396104CD

241DE37E-3CF0-4E37-896C-0653C3B2848B

 

 

Opskrift – Ø20 ca. 10 pers

 

Hvid chokolade:

1 blad husblas
1 dl fløde
50g hvid chokolade
40ml fløde

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Chokolade og de 40ml fløde kommes i en kasserolle, og smeltes sammen. Husblas tilsættes
    1 dl fløde piskes til skum, og vendes sammen med chokoladecremen
  • Hældes i formen og sætter sig på frys

 

 

 

Brownie:

110g smør
2 æg
3 dl sukker
1 ½ dl. mel
4 spsk usødet kakao
2 tsk vaniljesukker
1 knps salt
Evt. lidt hakkede nødder

  • Smørret smeltes og afkøles let
  • Æg og sukker piskes sammen
  • Mel, vaniljesukker, salt og kakao sigtes i ægge blandingen og vendes sammen
  • Smørret tilsættes og vendes sammen, til en samlet dej
  • Kommes i en form Ø22 – Jeg bruger en kagering foret med bagepapir
  • Bages i 25 min ved 175 grader
  • Afkøles – derefter skæres den yderste kant af, og kagen tilskæres så den passer i den form du laver den i, dog uden den når helt ud til kanten.
  • Sættes til side

 

 

 

Lys chokolade:

1 blad husblas
1,5 dl fløde
60g lys chokolade
50ml fløde

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Chokolade og de 50ml fløde kommes i en kasserolle, og smeltes sammen. Husblas tilsættes
    1,5 dl fløde piskes til skum, og vendes sammen med chokoladecremen
  • Hældes i formen ovenpå den hvide mousse og derefter kommes din brownie bund ned i moussen
  • Sætter sig på frys

 

 

 

Mørk Ganache:

100g mørk chokolade
1 knps salt
130g fløde

  • Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål, sammen med salt
  • Fløden varmes op til kogepunktet, og hældes derefter over chokoladen
  • Rør rundt i midten af skålen, til chokoladen har samlet sig og er blank
  • Hældes over den lyse mousse og sættes retur på frys

 

 

 

Kiksebund:

80g smør
½ tsk vaniljesukker
120g Digestive

  • Kiks knuses fint og blades med vaniljesukker
  • Smørret smeltes og blandes sammen med kiksne, massen fordeles ovenpå den frosne chokolade i et ensartet lag
  • Sættes på  frys til kagen er helt fast, og tages derefter ud af din form

 

964DC368-8C1D-47D7-9342-91FD1F3C07E5

 

 

Chokolade Glaze:

125ml sødmælk
50g sukker
3 blade husblas
100g mørk chokolade

  • Husblas udblødes
  • Mælk og sukker koges op, til sukkeret er smeltet.
  • Husblas tilsættes og røres ud i mælken
  • Mælken hældes over chokoladen og det røres forsigtigt sammen
  • Kom chokoladen i en høj beholder, og stavblend – helt nede, så der ikke kommer luftbobler
  • Afkøles til ca. 33 grader – og hæld over kagen i en hurtig bevægelse og hav din guldglaze lavet klar, for den skal over med det samme…..

Tip: Sæt ex. kagen på et glas, ovenpå lidt stanniol med bøjede kanter. Så sviner glazen ikke

 

 

Guld glaze:

70g Mirrori Gele
2 tsk guldstøv

  • Mirrori gele smeltes i en skål over vandbad, til ca. 60 grader, og guldstøv tilsættes
  • Hæld glazen over en palet, og kør hurtigt din palet over chokoladeglazen, uden at trykke for hård..

 

 

Velbekomme

241DE37E-3CF0-4E37-896C-0653C3B2848B