Chokolade, chokolade og atter chokolade… Og ja, så en smule kiks..
Og hvem elsker ikke det 🙂 Hjemme ved os gør vi i hvertfald…
Denne kage er en chokolade BOMBE men uden at være det, på den ulækre og oversøde måde..
Den er et hit, for både børn og voksne.
Jeg har lavet kagen i en rund silikone form, med hul i midten Ø20.
Har du ikke den form, kan du også sagtens bruge en uden hul, eller en kagering med kageplast i..
Kagen kan laves i god tid, og kan opbevares på frys, inden den glazes
Opskrift – Ø20 ca. 10 pers
Hvid chokolade:
1 blad husblas
1 dl fløde
50g hvid chokolade
40ml fløde
- Husblas udblødes i koldt vand
- Chokolade og de 40ml fløde kommes i en kasserolle, og smeltes sammen. Husblas tilsættes
1 dl fløde piskes til skum, og vendes sammen med chokoladecremen - Hældes i formen og sætter sig på frys
Brownie:
110g smør
2 æg
3 dl sukker
1 ½ dl. mel
4 spsk usødet kakao
2 tsk vaniljesukker
1 knps salt
Evt. lidt hakkede nødder
- Smørret smeltes og afkøles let
- Æg og sukker piskes sammen
- Mel, vaniljesukker, salt og kakao sigtes i ægge blandingen og vendes sammen
- Smørret tilsættes og vendes sammen, til en samlet dej
- Kommes i en form Ø22 – Jeg bruger en kagering foret med bagepapir
- Bages i 25 min ved 175 grader
- Afkøles – derefter skæres den yderste kant af, og kagen tilskæres så den passer i den form du laver den i, dog uden den når helt ud til kanten.
- Sættes til side
Lys chokolade:
1 blad husblas
1,5 dl fløde
60g lys chokolade
50ml fløde
- Husblas udblødes i koldt vand
- Chokolade og de 50ml fløde kommes i en kasserolle, og smeltes sammen. Husblas tilsættes
1,5 dl fløde piskes til skum, og vendes sammen med chokoladecremen - Hældes i formen ovenpå den hvide mousse og derefter kommes din brownie bund ned i moussen
- Sætter sig på frys
Mørk Ganache:
100g mørk chokolade
1 knps salt
130g fløde
- Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål, sammen med salt
- Fløden varmes op til kogepunktet, og hældes derefter over chokoladen
- Rør rundt i midten af skålen, til chokoladen har samlet sig og er blank
- Hældes over den lyse mousse og sættes retur på frys
Kiksebund:
80g smør
½ tsk vaniljesukker
120g Digestive
- Kiks knuses fint og blades med vaniljesukker
- Smørret smeltes og blandes sammen med kiksne, massen fordeles ovenpå den frosne chokolade i et ensartet lag
- Sættes på frys til kagen er helt fast, og tages derefter ud af din form
Chokolade Glaze:
125ml sødmælk
50g sukker
3 blade husblas
100g mørk chokolade
- Husblas udblødes
- Mælk og sukker koges op, til sukkeret er smeltet.
- Husblas tilsættes og røres ud i mælken
- Mælken hældes over chokoladen og det røres forsigtigt sammen
- Kom chokoladen i en høj beholder, og stavblend – helt nede, så der ikke kommer luftbobler
- Afkøles til ca. 33 grader – og hæld over kagen i en hurtig bevægelse og hav din guldglaze lavet klar, for den skal over med det samme…..
Tip: Sæt ex. kagen på et glas, ovenpå lidt stanniol med bøjede kanter. Så sviner glazen ikke
Guld glaze:
70g Mirrori Gele
2 tsk guldstøv
- Mirrori gele smeltes i en skål over vandbad, til ca. 60 grader, og guldstøv tilsættes
- Hæld glazen over en palet, og kør hurtigt din palet over chokoladeglazen, uden at trykke for hård..
Velbekomme