Rabarber snegle

Det er forår, og dermed også rabarber sæson… Og hvilken herlig tid.
Nogle gange kan snegle, for mit vedkommende godt blive lidt til den for søde side.. Men det ændre disse lækre rabarber, med et hint af hindbær helt sikkert på.

Sneglene var hjemme ved os, et hit for såvel børn som voksne.

 

temporary

temporary

 

Opskriftca. 20 stk

 

100g hvid chokoladelade

4-6 spsk hindbær marmelade

Flormelis til glasur

 

 

Rabarber kompot:

4-5 stængler friske rabarber

korn fra ½ vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker

3 spsk sukker

½ dl vand

  • Rabarberne snittes i fine stykker og kommes i en kasserolle
  • Vand, sukker og vanilje tilsættes, og det hele koges sammen i ca. 10min under låg
  • Kasserollen tages af blusset og kompotten stavblendes og afkøles derefter

 

 

Dej:

500g mel

50g sukker

2dl lun mælk

50g gær

1 knps fint salt

100g flydende magarine

1 æg

 

  • Gæren opløses i den lune mælk, og resten tilsættes
  • Æltes til en lind dej, og hæver lunt i 20 min
  • Dejen deles i 2, og hver klump rulles ud i ca. 20×40 cm, på et meldryssetbord
  • Smør først et lag hindbær marmelade på dejen, drys med hakket chokolade og kom dernæst halvdelen af rabarber kompotten på
  • Dejen rulles på den lange led, og deles derefter i 10 stykker.
  • Placer sneglene tæt, med ca. 1-2 cm mellemrum på en bageplade, og lad dem efterhæve lunt i 20 min
  • Bages 15 min ved 190 grader – eller til de er gyldne
  • Afkøles og pyntes med glasur

TIP: Del sneglene med et stykke sytråd i stedet for en kniv, så holder formen sig flottest

 

Velbekomme