Det er ingen hemmelighed at jeg er ret vild med rabarber 🙂 Og endnu mere vild med kager som indeholder rabarber… Så derfor har jeg endnu gang set mit snit til, at udvikle en opskrift, netop med disse lækre stængler.
Tærten er en no-bake. Dvs. den skal ikke bages, og så er den sågar uden husblas. Så alt i alt en tærte som er enormt nem at gå til, og på et niveau hvor alle kan være med..
Den er strøget direkte ind på min egen top 3 over yndlingskager, så jeg kan absolut anbefale, at give jer i kast med den.
Rigtig god fornøjelse….
Opskrift – Passer til alm. størrelse tærteform
Bund:
1 rulle Oreo’s
50g smeltet smør
Kompot:
5 stænger rabarber
½ dl vand
Korn fra ½ vaniljestang
4 tsk sukker
Skyrcreme:
90g Skyr Naturel
Korn fra ½ vaniljestang
30g sukker
170g Philadelphia flødeost
Derudover skal du bruge:
Ca. 4 stængler Rabarber til pynt på toppen
Sådan gør du:
Bund:
Alle Oreo’s knuses fint, smørret smeltes og de 2 dele røres godt sammen.
Trykkes godt med i en form, også op af kanterne. Indtil der er et jævnt lag
Bunden sættes på køl
Kompot:
Rabarberne skæres i små stykker, og kommes i en kasserolle sammen med de øvrige dele.
Kompotten koges godt sammen i ca. 10 min, moses godt med en gaffel.
Afkøles til stue temp. Og kommes i formen ovenpå bunden, og sættes på køl.
Skyrcreme:
Alle delene kommes i en skål og piskes godt sammen, til en ensartet creme.
Cremen fordeles i et jævnt lag ovenpå kompotten. Afkøles.
Gitterlåg:
½ litervand og 3 tsk sukker bringes i kog.
Rabarberne skrælles i tyndeskiver, og koges derefter 5 stk. afgangen i ca. 30 sekunder.
Afdryppes og lægges udstrakte på et rent viskestykke. Gitteret flettes når de er let afkøles.
Gitterlåget anbringes ovenpå den afkølede kage.
Velbekomme 🙂