Pistacie Tærte med Ruby ganache

Jeg er VILD med disse små søde og syrlige tærter! Mums manner….

Den perfekte kombination af sprødt, blødt, sødt og syrligt.

Tærteformen kan du finde HER på min shop KagerOgSager
– Den er fra mærket Silikomart og hedder Oblong.

En ret fin størrelse hvis i spørger mig, hverken for stor eller for lille.
Der er 6 stk. i pakken man købes, og opskrifter her passer dertil.
Direkte link er længere nede i opskriften.

Opskrift – 6 stk

Mørdej: (Stor portion, rester kan gemmes på køl)

300g mel
100g Flormelis
150g koldt smør
1 æg

  • Kom mel, flormelis og smør i en skål, og bland til smørret et helt smuldret
  • tilsæt ægget og bland til det netop er samlet
  • Pak i film, og læg på køl i minimum 30min

Pistaciemasse:

40g pistacienødder
130g marcipan
20g æggehvider
55g sukker

  • Nødderne hakkes til fint mel og blandes derefter godt sammen med marcipan
  • Æggehvider og sukker, varmes op i en skål over vandbad, til sukkeret er helt smeltet
  • Sukkerlagt og marcipan æltes sammen, til en kransekagemasse
  • Udrul din mørdej i lidt mel, til ca 2-3mm tykkelse, og kom i dine tærteforme
  • kom din kransekage masse i en sprøjtepose og fordel i tærteformene, ca. halvt op.
  • Tærtene bages i ca. 10min ved 180 grader. Tryk evt. kransekagen lidt ned, når de kommer ud af ovnen.
  • Afkøl

RUBY ganache:

80g RUBY chokolade
50g fløde

  • Kom chokoladen i en skål, og varm fløden op til lige under kogepunktet.
  • Hæld fløden over chokoladen, og rør godt i midten, til det samler sig til en blank ganache
  • Fordel i de 6 tærteforme og sæt på køl, til de er helt faste… Gerne natten over
  • Gem en lille rest ganache til afpyntningen

Broken Gel:

1 blad husblas
100g hindbær
½ dl vand
10g sukker

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Kog hindbær, vand og sukker op i ca. 5 min.
  • Mos bærrene godt og si det hele i en finmasket si
  • Tilsæt husblas, og hæld væden i en skål med stor overflade
  • Afkøl til det har sat til helt. Pisk derefter godt igennem til en samlet “broken gel”
  • Kon på sprøjtepose og sæt små dutter, på tærterne

Pynt med hakkede pistacienødder, marengstoppe, skovsyre og krystalliseret hvid chokolade
Eller præcis som du ønsker dem 🙂

God fornøjelse