Jeg er VILD med disse små søde og syrlige tærter! Mums manner….
Den perfekte kombination af sprødt, blødt, sødt og syrligt.
Tærteformen kan du finde HER på min shop KagerOgSager
– Den er fra mærket Silikomart og hedder Oblong.
En ret fin størrelse hvis i spørger mig, hverken for stor eller for lille.
Der er 6 stk. i pakken man købes, og opskrifter her passer dertil.
Direkte link er længere nede i opskriften.
Opskrift – 6 stk
Mørdej: (Stor portion, rester kan gemmes på køl)
300g mel
100g Flormelis
150g koldt smør
1 æg
- Kom mel, flormelis og smør i en skål, og bland til smørret et helt smuldret
- tilsæt ægget og bland til det netop er samlet
- Pak i film, og læg på køl i minimum 30min
Pistaciemasse:
40g pistacienødder
130g marcipan
20g æggehvider
55g sukker
- Nødderne hakkes til fint mel og blandes derefter godt sammen med marcipan
- Æggehvider og sukker, varmes op i en skål over vandbad, til sukkeret er helt smeltet
- Sukkerlagt og marcipan æltes sammen, til en kransekagemasse
- Udrul din mørdej i lidt mel, til ca 2-3mm tykkelse, og kom i dine tærteforme
Jeg har brugt Silikomart Oblong fra Kageoplevelser – de kan købes HER - kom din kransekage masse i en sprøjtepose og fordel i tærteformene, ca. halvt op.
- Tærtene bages i ca. 10min ved 180 grader. Tryk evt. kransekagen lidt ned, når de kommer ud af ovnen.
- Afkøl
RUBY ganache:
80g RUBY chokolade
50g fløde
- Kom chokoladen i en skål, og varm fløden op til lige under kogepunktet.
- Hæld fløden over chokoladen, og rør godt i midten, til det samler sig til en blank ganache
- Fordel i de 6 tærteforme og sæt på køl, til de er helt faste… Gerne natten over
- Gem en lille rest ganache til afpyntningen
Broken Gel:
1 blad husblas
100g hindbær
½ dl vand
10g sukker
- Husblas udblødes i koldt vand
- Kog hindbær, vand og sukker op i ca. 5 min.
- Mos bærrene godt og si det hele i en finmasket si
- Tilsæt husblas, og hæld væden i en skål med stor overflade
- Afkøl til det har sat til helt. Pisk derefter godt igennem til en samlet “broken gel”
- Kon på sprøjtepose og sæt små dutter, på tærterne
Pynt med hakkede pistacienødder, marengstoppe, skovsyre og krystalliseret hvid chokolade
Eller præcis som du ønsker dem 🙂
God fornøjelse