Mango Tærte

Denne tærte er alt alt for lækker 🙂
Sød, syrlig og så emmer den af sommer og friskhed.

Kanten kan måske ane en smule brændt, MEN dette er helt bevidst, for den lette brændte smag og sprøde krumme, giver et fantastisk modspark til det søde og syrlige.

Prøv den 🙂 Opskriften får i her…

 

 

Opskrift Ø18

 

Mango mousse:

Saft fra ½ lime

100g mango – du kan bruge frisk eller optøet frossent

½ dl vand

1 tsk vaniljesukker

2 tsk sukker

1,5 dl fløde

1½ blad husblas

1 spsk skyr naturel

  • Lime saft, mango, vand, sukker og vanilje koges godt sammen, under låg i ca. 10min
  • Massen stavblendes godt og udblødt husblas tilsættes, rør godt sammen og tilsæt skyr
  • Afkøl til det er lille fingervarmt og vend sammen med letpisket flødeskum
  • Kom moussen i en sprøjtepose, og fordel i en Quenelle silikoneform (Anden form kan også bruges)
  • Sæt på frys til de er helt faste

 

 

 

Bund:

125g mel

25g mandelmel

75g smør (koldt)

50g flormelis

1 knsp salt

½ æg

 

  • Kom mel,mandelmel, flormelis, salt og smør i en skål, og bland sammen til smørret er helt smuldret ud. Samle hurtigt dejen med ægget.
  • Udrul mørdejen imellem 2 stykker bagepapir til et par mm tykkelse, og læg dejen på køl i 1 time, eller frys i 15 min
  • Skær dejen til, om kom den i en tærtering Ø18
  • Bag ved 180 grader i cirka 12 min. eller til dejen er gylden.

 

 

 

Mangocurd:

Frugtkød fra 1 mango

2 æggeblommer

saft fra ½ citron

2 tsk sukker

2 tsk vaniljesukker

1 drys salt

25g smør

  • Kom mango, sukker, vanilje, lime og salt i en mini hakker/blender, og blend til fin puré
  • Tilføj æggeblommer og kør igennem til en samlet masse
  • Hæld pureen igennem en si, og pres godt sammen på det, så du får så meget som muligt med.
  • Sæt skålen over et vandbad og pisk pureen godt over varmen indtil den tykner, det tager ca. 10min.
  • Kom smørret i, så det smelter sammen. Fordel curden i tærtebunden og sæt på køl i et par timer, gerne over natten

 

 

Lime ganache:

Saft og skal af 1 lime

120g hvid chokolade

85ml fløde

  • Kom chokolade, lime saft og fint revet skal i en skål
  • Fløden bringes i kog i en kasserolle, og hældes over chokoladen
  • Rør i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen er blank og fin
  • Hældes over den afkølede curd og sætter sig godt på køl
  • En smule ganache gemmes, og fordeles med sprøjtepose, som små toppe når kagen pyntes

 

 

Når tærten er fast, trykkes mangomoussen ud af formen, og fordeles ovenpå i et enkelt mønster
Pynt med friske spiselige blomster, små hvide chokolade kugler & lime ganache toppe.

 

 

Velbekomme