Endnu en helt fantastisk omgang macarons, denne gang med cremet fyld af saltkaramel 🙂 Beklager den sene levering af opskriften..
Så uden yderligere introduktion, kommer opskriften her…. God bagelyst!
Skaller:
85g Flormelis
50g Mandelmel
45g Æggehvider
1½ spsk sukker
- Sukker og æggehvider piskes 3-4 minutter ved høj hastighed, til en luftig marengs – ønskes de farvet, tilsættes farven her
- Flormelis og mandelmelet sigtes ned i massen, så alle klumper forsvinder
- Massen vendes nu sammen, ved at trykke det let mod skålens kant, dette gøres lige nøjagtigt 35 gange 🙂
- Dejen kommes nu i en sprøjtepose med en rund tyl, og sprøjtes på en bageplade i ensartede runde, på størrelse med en 5kr
- Pladen bankes hårdt mod bordet 2-3 gange, så luftbobler forsvinder, og skallerne hviler nu 30min ved stuetemp. før bagning
- Opvarm ovnen på 160 grader klassisk ovn, og bag dem i 12 minutter
- Afkøles før de fyldes med cremen
- Tip: Er du usikker på størrelsen, så tegn rundt om en 5kr med kuglepen, på bagsiden af bagepapiret
(dej som er farvet lyserød)
Saltkaramel:
- ½ dåse dulce de leche (se opskrift nedenfor) eller færdig karamelliseret mælk, som købes i de fleste større supermarkeder
- http://www.tinesverden.dk/karamel-creme-dulche-de-leche/
- Havsalt
Cremen kommes i en sprøjtepose og der sprøjtes en lille klat på halvdelen af skallerne, hvorefter du drysser et lille drys havsalt ovenpå.
Tip: Par skallerne så de er ens i størrelsen, inden du sprøjter cremen i