Luksus Havregrynskugler

3AA31349-7E9D-4B20-9AA5-954CFFE1849B

Så nærmer julen sig så småt – kun 12 dage tilbage 🙂

En af de ting jeg husker bedst, fra julen i min barndom, er når vi trillede havregrynskugler. De er lækre kolde, nemme at lave og for det meste altid et hit ved ungerne. Selv husker jeg bedst smagen af mandelessens – den overdøvede tit resten… Men mine unger har en kæmpe kærlighed til romkugler, så denne opskrift er en dejlig kombination, af mine minder og deres yndlings.

De kan trilles i stort set alt lige fra krymmel til lakrids, vi valgte denne gang at trille dem i krymmel, kokos og kakaopulver

 

God fornøjelse

09E40DE9-963C-4DEA-8A56-EB6F2ABE01DC

Opskrift til 50 stk

50g smør – stuetemp.

170g sukker

200g havregryn

4 spsk kold kaffe (kan IKKE smages)

1 spsk Romessens

1 tsk Mandelessens

2 spsk hindbærsyltetøj

50g usødet kakao

2 spsk vand

  1. Smør og sukker blandes godt sammen
  2. Resten tilsættes og massen æltes godt sammen
  3. Trilles til ca. 50 små kugler
  4. Vendes i krymmel/kokos eller andet
  5. Opbevares på køl