Kransekagetop

Intet nytår uden kransekage 🙂
Rigtig mange tror desværre, at kransekage er enormt svært og tidskrævende..
Men det er en kæmpe misforståelse! Kransekage er faktisk super nemt, og ikke mindst rigtig billigt at lave – Kontra de enorme priser, som de store supermarkeder, og bagere tager…

Her får du opskriften, på den kransekage som jeg syntes er den aller bedste.
Ønsker du den ikke som top, kan den blot laves som stænger eller konfekt.

 

img_8552

 

 

Opskrift – 7 ringe, ca. 15 personer

 

300g marcipan

100g sukker

30g æggehvide

 

 

  • Marcipan brækkes i stykker i en skål.
  • Sukker og æggehvide kommes i en anden skål, og varmes op, over vandbad indtil sukkeret er smeltet – rør lidt ind i mellem
  • Sukkerlagen blandes i marcipanen og røres godt sammen, til en samlet masse (brug gerne køkkenmaskine)
  • Kommes i film, og lægges på køl i et par timer – dog. Max. 1 uge

 

img_8518

img_8517

 

Udrulles i majsstivelse til pølser på ca. 1-1,5 cm tykkelse i flg. Længder og ca. vægt

28cm – 95g

26cm – 85g

24 cm – 75g

20 cm – 65g

16 cm – 55g

14 cm – 45g

10 cm – 35g

1 klump – 25g

 

  • Når de er udrullet, trykkes der let på den ene side med håndfladen, så den bliver skæv.
  • Rejses derefter op på højkant, så den er let trekantet. Samles i enderne og med et låg trykker du let ned ovenpå, så højden bliver ens
  • Sættes på en bageplade, med en ekstra bageplade under – så den bages på 2 samtidig. Dette gør at den ikke bliver mørk i bunden.

 

img_8532

 

  • Bages ved 180 grader varmluft i ca. 8 min – den skal være gylden men ikke mørk.
  • Afkøles og pyntes med glasur, som er laves af æggehvide i stedet for vand.
  • Lad dem nu tørre helt ved stuetemp, indtil glasuren er helt hård
  • Smør så undersiden let, med lidt smeltet chokolade, og sæt lagene forsigtigt ovenpå hinanden.
  • Opbevares enten på køl eller ved stue temp.

 

img_8541

img_8542

img_8559