Kransekage Flødeboller

Nytåret og 2020 står for døren, og inden vi ser os om er endnu et år gået.

Til nytår høre sig kransekage til, og hvorfor ikke udvide det en smule, til kransekage flødeboller 😊 Opskriften får du her..

 


Opskrift – 20 stk.

 

Bunde:

300g marcipan

100g sukker

30g æggehvide

  • Marcipan brækkes i stykker i en skål.
  • Sukker og æggehvide kommes i en anden skål, og varmes op, over vandbad indtil sukkeret er smeltet – rør lidt ind i mellem
  • Sukkerlagen blandes i marcipanen og røres godt sammen, til en samlet masse.
  • Kom på sprøjtepose og lav ca. 20 små bunde på Ø5 cm.
  • Bag bundene til de er gyldne. Ca. 10min ved 200grader i min ovn.

 

 

Skum:

200g sukker
100g æggehvide
0,6 dl vand

  • Kom sukker og vand i en kasserolle, og kog det godt sammen til temperaturen rammer 115 grader
  • Pisk æggehviderne stive lige inden sukkerlagen er klar, og hæld det derefter i, imens der piskes godt
  • Pisk skummet ved høj hastighed i ca. 10 min – eller til skålen er afkølet. Skummet skal kunne danne top på piskeriset
  • Kom skummet i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt toppe på bundene.

 

 

Overtræk:

300g mælke chokolade

Guldstøv

  • Smelt chokoladen, og dyp dine flødeboller heri. Når de er størknet pensles de med guldstøv

 

 

Godt nytår