Koldhævede Boller

Søndag morgen og lune boller hænger uforligneligt sammen.. I hvert fald hjemme ved os.
Her får i opskriften på den koldhævede af slagsen, det er nemlig tit lidt nemmere, at kunne forberede dejen aftenen før de skal bages.

 

Opskrift – 18 stk

30g gær

7 dl vand

2 spsk sukker

2 spsk olie

1 ½ spsk salt

150g havregryn

700g mel (Jeg brugte 500g hvedemel, 100g durummel & 100g rugmel)

 

  • Gæren opløses i vandet og resten blandes i. Æltes kort og skålen dækkes godt over med film, og sættes på køl i minimum 8 timer.
  • Sættes på en bageplade med 2 spiseskeer og pensles med mælk
  • Bages ved 180grader varmluft i 15-20 minutter

 

IMG_9484

IMG_9486

IMG_9511

 

 

Velbekomme