Min bedste veninde er pjattet med både Kaffe og chokolade – hvem er ikke det ?
Og idag spurgte hun pænt, om jeg ikke ville bage denne lækre mørke chokolade kage, med undertoner af kaffe, til hende.
og selvfølgelig ville jeg det.. Opskriften får i her..
Kage:
140 g blødt smør
200 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
3 æg
150 g mel
4 spsk kakaopulver
1 tsk bagepulver
1⁄2 tsk fint salt
1 spsk instant kaffepulver
2 dl mælk
- Sukker og smør piskes sammen
- Æggene tilsættet et af gangen og piskes godt imellem hvert
- Alt det tørre sigtes sammen
- Mælken lunes og kaffe pulveret opløses heri
- Melblanding og mælk røres skiftevis i, til dejen er jævn
- Fyldes i en smurt springform Ø22
- Bages ca 30min ved 200 grader varmluft
- Afkøles
Chokolade Ganache:
150 g Chokolade (jeg brugte 55%)
1/2 spsk instant kaffepulver
100ml mælk
- Chokoladen hakkes fint
- Mælken kommes i en kasserolle sammen med kaffepulveret og bringes til kogepunktet
- Røres sammen til jævn masse og afkøles til det tykner
- Smørret ud over den afkølede kage og pyntes med hakket lys chokolade
Tip: Hvis du vender kagen om, og bruger bunden som top, får du en mere jævn overflade
Velbekomme