Juletræ med kanel & æble

Julen er den søde tid – også i køkkenet.

Jeg elsker julebag og lækre juleopskrifter, og denne er absolut ingen undtagelse… I skal ikke lade jer skræmme af, at det måske ser en smule besværligt ud, for det er det slet ikke. Se evt. billede-guiden nederste på siden, inden i går i gang.

 

3899F9E5-C523-44EB-846F-902202E5FEDF

BCAD4E20-0041-428D-9E06-866B3F740AC8

 

Opskrift – til ca. 20 personer

 

Dej:

2 dl lun mælk

35g gær

1 æg

50g flydende magarine/smeltet smør

2 tsk sukker

½ tsk salt

½ tsk kardemomme

400g mel

  • Gæren opløses i den lune mælk
  • De resterende ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt sammen i ca. 5 minutter
  • Kom lidt madolie på hænderne, og befri den let klistrede dej fra skålen og kom den på et meldrysset bord
  • Lad dejen hvile imens du laver remoncen

 

 

Remonce:

125g blødt smør

100g brun farin

2 tsk kanel

½ tsk vaniljesukker

1 stort æble

  • Smør, farin, kanel og vanilje blandes godt sammen til en blød masse
  • Æblet rives groft og ligges til side

 

 

Sådan gør du (se billede guide nederst):

  1. Dejen deles i 2 lige store dele. Hver klump udrulles til ca. 3mm tykkelse, så minder om en trekant – det behøves ikke være helt præcist. Det skal måle ca. 40cm i højden og 30cm i bunden
  2. Del 1 ligges på et stykke bagepapir, og remoncen smørres på, til ca. 1 cm fra kanten. Derefter fordeles det revet æble ovenpå
  3. Del 2 placeres ovenpå remoncen, og det trykkes let sammen over det hele.
  4. Træet skæres nu til, så det danner en spids foroven og en lille fod forneden.. Forestil dig nu, at stammen flugter hele vejen op, og ud fra den skæres der vandrette stykker på ca. 1,5 cm bredde.
  5. Når hele træet er skåret til, smides resterne ud – eller laves til snegle 🙂
  6. Tag nu fat i hver enkelt bane ude i spidsen, og vrid den 3 gange rundt – det er ikke så vigtigt HVILKEN vej du vrider den, bare det er samme vej på alle sammen.
  7. Træet sættes til hævning et lunt sted, i 25 minutter
  8. Pensles med mælk og drysses med kanelsukker
  9. Bages midt i oven i ca. 15min ved 180 grader – hold godt øje med det, overfladen skal være gylden og ikke mørk
  10. Træet afkøles og serveres enten som det ser ud, eller pyntes med flormelis

 

img_7319

img_7413

img_7414

img_7419img_7420

1C6B7952-7585-4F22-976D-2D83218513C6

38738434-004C-43BC-8876-0D4A4BF691F8