Julemuffins med Mandelcreme

Inden længe er julen endnu engang over os, og hvilken herlig tid. Og disse muffins fyldt med chokolade, appelsin og mandler, er bestemt også herlige 🙂

Kagerne er svampede og bløde, og ligeså perfekte på både 2. og 3. dagen.

 

CEE3A12F-1297-46E2-9F92-C70C6122B255

 

 

Opskrift – 15 stk

 

Muffins:

50g kakao

2,20 dl kogt vand

saft fra 1 appelsin (gem 2 spsk saft til cremen)

skal fra ½ appelsin

180g sukker

115g blødt smør

200g mel

½ tsk salt

2 tsk vaniljesukker

2 tsk bagepulver

45 groft hakket mørk chokolade

2 æg

 

  • Kakao, appelsaft, skal og kogt varmt vand blandes godt sammen, og sættes til afkøling
  • Sukker og smør piskes godt sammen, og æggene tilsættes 1 afgangen, mens der piskes godt imellem hvert
  • Mel, salt, vaniljesukker og bagepulver sigtes sammen, chokoladen vendes i melet og kommes derefter i æggemassen
  • Kakao vandet tilsættes lidt af gangen, indtil det er helt blandet sammen
  • Dejen fordeles i 15 muffin forme – gøres nemmest med en isske
  • Bages 15 minutter ved 200 grader varmluft
  • Afkøles

 

 

Mandel creme:

100g mørk chokolade

5 spsk natural smørost

2 spsk appelsinsaft

skal fra ½ appelsin

20-25 hakkede mandler

 

  • Chokoladen smeltes i en skål, over vandbad
  • Smørost og appelsin skal/saft kommes i, og det varmes til det hele er smeltet sammen
  • De hakkede mandler kommes i, og cremen sættes på køl 5-10 min, indtil den begynder at sætte sig
  • Fordeles med en teske, ovenpå de afkølede muffins
  • Pyntes med revet appelsinskal og guldperler

 

 

Velbekomme 🙂

9B0F0EE7-0BC4-4867-A8C6-6BC32B2DB31E