Jordbær Koldskålskage

Sommeren er over os – Hvilken dejlig tid.
Solen skinner og de lækre små danske bær, pibler frem…

Og hvis der er noget vi elsker herhjemme, så er det nye danske jordbær OG koldskål.
Her sammensat i en skøn harmoni.

 

Laver du mine opskrifter, og deler på Instagram så tag gerne: @Cakesbytinesverden – For vil elske at se DIT resultat

 

 

 

Opskrift 

Det skal du bruge;

Form Ø16
Form Ø20
Stavblender
evt. minihakker

 

Bund:

80g marcipan
80g sukker
40g mel
70g smør
1 æg

  • Alle delene blandes godt til en lind masse.
    Jeg benytter en minihakker, som nemt og hurtigt kører det hele sammen.
  • Fordel din masse i en Ø16 form, og bag bunden ved 180 grader i 25 minutter
  • Afkøl i formen

 

 

Puré:

200g lækre jordbær – Danske solmodne smager bare af aller mest
50g sukker
3 tsk citronsaft
½ dl. vand

ca. 8 kammerjunkere

  • Hele herligheden koges godt sammen, køres lind med en stavblender og sigtes derefter
  • Fordel 5-6 spsk. udover din bund, og knus kammerjunkerne groft udover
  • Kom bunden i fryseren imens du laver din koldsskålsmousse.

 

 

Koldskålsmousse:

5 lade husblas
Resten af din Puré
50g RUBY chokolade (kan udelades)
1 tsk vaniljepaste
2 dl jordbær koldskål (Jeg bruger den røde fra Arla)
3 dl fløde

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Puré, vanilje og RUBY kommes i en lille gryde og varmes sammen, uden at koge. Tilsæt husblas og rør godt sammen
  • Tag gryden af blusset, afkøl let og hæld din jordbær koldskål i og vend sammen.
  • Pisk fløden til let skum, og vend sammen med din jordbærkoldskål lidt af gangen.

 

  • Placer din afkølede bund, i midten af en Ø20 silikoneform (evt, bagering med kageplast i) og hæld din koldskålsmousse over.
    Start langs siderne og sidst over toppen, bank den let ned i bordet så toppen glatter sig ud. Evt. udglat med en paletkniv.
  • Lad kagen sætte sig på frost, minimum 3 timer, dog gerne natten over.
  • Pynt med friske jordbær og server

 

 

Velbekomme