Jordbær Cheesecake

Woooow…. Så fik jeg også testet dette Instagram venlige design af en kage 🙂 Det er SÅ oppe i tiden lige nu… Og det er der absolut intet at sige til.. Smukt, enkelt og fint.. Og en del nemmere end det ser ud.

Jeg har valgt at lave det, som en klassisk Jordbær Cheesecake.. og Mums den blev lækker.. DU kan nederst i opskriften se en let HOW-TO guide på samlingen..

Obs. Du får klar det bedste resultat, af danske smagfulde jordbær… Jo bedre bær, jo bedre kage.
Og husk at læs hele opskriften før du går igang.

Alle produkterne kan du finde på mign shop KagerOgSager

Husk du kan følge mig på Instagram; @Cakesbytinesverden

Opskrift – Ø20 ca. 12 pers.

Du skal bruge;

Silikoneform eller bageringe med Ø14, 16 & 20
Find dem HER

Kiksebund:

100g Digestive
85g smør

  • knus kiksene fint, smelt smørret og bland godt sammen. Pres godt ud i en Ø16 form, i et jævnt lag, og sæt på køl
    Tip. Kom film under, så er den nem at løsne

Jordbær kompot:

200g friske jordbær
2 blade husblas
1 spsk sukker – gerne rørsukker
1 dl vand
2 kværn/nip sort peber
1 tsk vanilje paste

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Det resterende koges godt sammen i 10 minutter, og stavblendes godt. Kommes i gennem en finmasket si.
    1 dl. sættes til side og gemmes til senere brug
  • Kom husblas i det resterende, og kom i en form Ø14, og sæt på frys til det er helt fast

Jordbær/RUBY indlæg:

1 blad husblas
1 dl. jordbær puré fra tidligere
80ml fløde
60g RUBY chokolade
120ml fløde

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • 120ml fløde piskes til let skum, og sættes tilside
  • 80ml fløde, RUBY og jordbær puré varmes op, og smeltes godt sammen. Udblød husblas heri. Når det er afkølet vendes det let sammen med flødeskummet.
  • Kom det frosne jordbær indlæg i en Ø16 form, og fordel RUBY cremen henover og sæt på frys.
    Tip. Sørg for at pres jordbær indlægget godt ned, så cremen ikke kan løbe under

Cheesecake:

5 blade husblas
200ml fløde
100g hvid chokolade
100ml fløde
½ tsk vanilje paste
1 pakke naturel smørost
75g flormelis
3 spsk Creme fraiche

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • 200ml fløde piskes til let skum, og sættes til side
  • 100ml fløde og hvid chokolade, kommes i en kasserolle og varmes langsomt op, til det er smeltet sammen. Kom husblas heri.
  • Smørost, vanilje, creme fraiche og flormelis røres let sammen, så det ikke klumper.
  • Vend først den smeltede chokolade, og oste cremen sammen, og dernæst flødeskummet
  • Tag nu dit jordbær indlæg og læg med toppen ned, i en Ø20 form. Pres igen godt ned, for at undgå underløb.
    Fordel 2/3 af cheesecake massen ovenpå, og sæt det på køl i 10-15 min.
    Kom dernæst det sidste på, og læg kiksebunden på. Sæt kagen på frys, gerne natten over eller længere.

Chokoladekant:

100g RUBY chokolade

  • Klip et stykke kageplast til, så det passer i omkredsen og er ca 2 cm højt.
  • Temperer chokoladen, og smør ud på plasten. lad det ligge på bordet et minuts tid, og sæt det derefter omkring kagen. Lad den sætte sig på køl i 10-15 og befri det derefter fra kageplasten.
    Du kan også lave andet chokolade pynt, til toppen af kagen.

God arbejdslyst

Billeder fra Instagram