Hindbær Romkugler – Sukkerfri

Forsøger, ligesom så mange andre at holde mig til “Sund i januar”. Men for en bagenørd som mig, går det bare slet ikke, ikke at bage i en hel måned 🙂
Så for at der alligevel kan komme lidt lækkert på bordet, så må jeg jo kaste mig ud i, nogle lidt sundere opskrifter.

Nogle vil jo så mene at de så alligevel er stop fyld med sukker, fordi ex. dadler indeholder en god mængde. MEN jeg vælger at sammenligne det lidt med et æble.
Et æble er også fuld af frugt sukker, men stadig sundere end et stykke lagkage 🙂 Så lad os lade den blive ved det.

Disse kugler er perfekte når den søde-sult melder sig sidst på eftermiddag.. Prøv dem..

 

498AD50E-E1ED-4D30-BE10-7B4F8134C88B

E12B06EC-DB49-4797-BB3B-31A3B2007E65

7C071040-5B9C-4D2A-8E68-37732B2B1DCA

 

 

Opskrift – ca. 20 stk

 

150g Dadler uden sten

25 mandler

4 tsk usødet kakao

1 tsk mandelessens (kan erstattes af ekstra romessens)

3 tsk romessens

2 tsk kokosolie

2 spsk vand

 

4 spsk kokosmel

2 spsk frysetørrede hindbær

 

 

Sådan gør du..

 

Kokos og hindbær kommes i en minihakker, og blendes til finhakket mel.

Mandlerne kommes i en minihakkeren og blendes til mel.
Dadlerne hakkes og kommes med op i minihakkeren/foodprocessoren, og det hele køres godt sammen, så dadler bliver så finhakkede som overhovedet muligt.

Tilsæt kokosolie, vand, kakao og essens og blend det hele sammen, til en fin masse. (smag evt. til med mere essens hvis du ønsker)
Massen trilles til 20 ens kugler, og rulles i hindbær melet
Opbevares på køl

Tip: Erstat vandet med kold kaffe, og du får en mere intens smag

 

Velbekomme