Hindbær Lagkage

Har brugt weekenden i køkkenet og eksperimenteret med opskrifter. Og det endte ud i denne fuldstændig fantastiske hindbær lagkage!

image

image

Jeg har bagt mange gode kager, men denne ligger helt klart i top 3. Den består af en del elementer, og man kan med god grund starte dagen før den skal serveres.

Den er frisk og syrlig og med et hit af sødme 🙂 Perfekt til ALLE tider på året.

Husk at besøg min webshop www.kagerogsager.dk

Opskriften får i her.. God fornøjelse.

image

Fragilite bund

4 æggehvider

110 g flormelis

1 ½ spsk mandelmel

1 ½ spsk mel

30 g revet marcipan

  • Æggehviderne piskes stive og flormelisen tilsættes. Piskes ca. 10 min til en tyk marengs
  • Tilsæt begge slags mel og marcipanen og vend godt sammen, uden alt luften slås ud
  • Fyldes i en smurt springform Ø22 og bages 50min ved 130 grader varmluft

image

Sådan ser den færdige marengsmasse ud.

Hindbær kompot

230 g hindbær

½ vaniljestang

4 tsk sukker

2 tsk citron saft

½ dl vand

1 blad husblas

  • Husblas udblødes i koldt vand, min. 5 min.
  • Kornene skrabes ud af vaniljestangen og kommes i en kasserolle med resten, undtagen husblas!
  • Koges 3-5 min.
  • Hæld det meste af vædden fra, dette skal gemmes til senere brug.
  • Tilsæt husblas og smelt den sammen med kompotten
  • Kompotten sættes på køl indtil den skal bruges

Hvid chokolade creme

150 g hvid chokolade

175ml fløde

175ml fløde

3 blade husblas

  • Husblas udblødes i koldt vand, min. 5 min
  • Den hvidechokolade kommes i en gryde sammen med 175ml fløde og varmes op til chokoladen smelter
  • Tilsæt husblas til den varme chokolademasse og rør godt
  • Pisk de sidste 175ml fløde til let flødeskum
  • Når chokoladen er lillefinger varm, vendes den sammen med flødeskummet

Citron bund

3 æg

100 g sukker

70 g mel

Saft og skal af 1 citron

Saft af ½ citron (skal først bruges ved sammenlægningen)

1 tsk bagepulver

  • Æggene piskes lyse og luftige sammen med sukkeret – i 3-5 min! ikke mindre..
  • Citronsaft og skal tilsættes
  • Mel og bagepulver sigtes i og det vendes forsigtigt sammen
  • Fyldes i en springform Ø22 cm og bages ca. 15 min ved 180 grader.

Hindbær mousse

250 g hindbær

½ citron

3 tsk sukker

Kornene fra ½ vaniljestang

4 dl fløde

3 blade husblas

½ dl vand

  • Husblas udblødes i koldt vand i min. 5 min.
  • Hindbær, citronsaft, vanilje og sukker koges godt sammen, i ca. 10 min.
  • ca. ½-1 dl af væsken hæles fra og gemmes til senere brug
  • Husblas tilsættes og røres godt.
  • Hele herligheden køres igennem en sigte og halvdelen af kornene smides ud, resten røres i igen.
  • Fløden piskes til flødeskum
  • Når hindbærren er lillefinger varm, vendes det sammen med flødeskummet

image  image

Hindbær gele

2 dl saft opkog

2 blade husblas

1 tsk sukker

  • Det gemte hindbær saft fra tidligere måles af til 2 dl. Er der ikke nok, så tilsættes der vand for resten.
  • Saften koges godt igennem og kommes derefter igennem en sigte, for at få sidste “urenheder” væk.
  • Saften kommes tilbage i gryden og varmes op, sammen med sukkeret
  • Husblas tilsættes
  • Afkøles til den er lillefinger varm

image image image

Opbygning af kagen

Så kommer det spændende 🙂 I denne fase skal du bruge: Lagkage fad, Kagering og lagkageplast

  1. Fragilitebunden ligges på det ønskede fad, og kageringen med lagkageplast sættes udenom
  2. Hindbær kompotten kommes på, og den sættes på køl i 1 time
  3. Imens laves den hvide chokolade creme. Når den er klar hældes den forsigtigt ovenpå, og sættes derefter igen på køl indtil den har sat sig – gerne over natten.
  4. Citronbunden skæres til – Den lysebrune top skæres af og ca. 1 cm hele vejen rundt, så alle mørke kanter fjernes og den kun fremstår lys. Ligges ovenpå moussen og dryppes med saften fra ½ citron.
  5. Hindbær moussen hældes ovenpå, og sættes på køl til den har sat sig – gerne 2-4 timer eller mere.
  6. Gelen hæles forsigtigt ovenpå og kagen sættes igen på køl til den har sat sig.
  7. Kagering og lagkageplast fjernes forsigt og der kommes Marcipan rund om kanten. Jeg farveden den lige lidt først med noget rød pastafarve 🙂 Smør evt lige kanten med en smule flødeskum først, så sidder marcipanen bedre fast.
  8. Kagen pyntes som man nu ønsker det. Jeg gemte en smule af hver mousse og støbte nogle halvcirker og kom på. Derudover kom der friske hindbær, frystetørret hindbær og små flødeskums toppe.

image

Støbte halvkuglerne i denne ø4 form og satte dem i fryseren

image

Fragilite bund i kageringen

image

Med hindbær kompot

image

Med hindbær mousse – HUSK at glat toppen godt, evt ved at ryste kagen

image

Sådan ser kagen ud, inden marcipanen kommer på.

image

image