Hindbær Lagkage med Pistacie

  • Jeg har bare et eller andet med kombinationen af hindbær og pistacie for tiden 🙂 en hel besættelse nærmest.

Men men men det er jo dejligt nok, når den type besættelse, ender ud i denne type kage 🙂 For den er brand lækker..

Prøv den.. Er sikker på du ikke fortryder.

 

 

Opskrift Ø20 ca. 12 pers.

 

Kakaobund:

2 æg

66g sukker

33g mel

14g usødet kakao

½ tsk bagepulver

50g Callebaut GOLD chokoladeknapper

  • Æg og sukker piskes lyst og luftigt
  • Mel, bagepulver og kakao sigtes i, og massen vendes forsigtigt sammen, til en samlet dej
  • Dejen kommes i en form Ø20 og bages ca. 14min ved 180 grader.
  • Ca. halvvejs i bagningen drysses chokoladeknapperne udover bunden, så disse smelter ned i og karameliserer
  • Bunden afkøles og sættes nederst i en kagering med kageplast i.

 

 

Lys chokoladecreme:

2 ½ dl. fløde

100g lys chokolade

1 blad husblas

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Chokoladen kommes i en kasserolle, sammen med ½ dl af fløden, og dette smeltes sammen, smelt herefter husblas heri
  • Chokoladen afkøles let og vendes forsigtigt sammen med den resterende fløde, som er pisket til let skum
  • Hældes ovenpå chokoladebunden og sættes på køl

 

 

Pistacie bund:

2 æg

66g sukker

½ tsk vaniljesukker

30g blandede mandler og pistacienødder

15g mel

½ tsk bagepulver

3 spsk Odense Marcipan pistaciemasse

  • Æg, vaniljesukker og sukker piskes lyst og luftigt
  • Mel, bagepulver og finthakkede nødder kommes i, og massen vendes forsigtigt sammen, til en samlet dej
  • Pistaciemassen fortyndes med en smule af dejen, og vendes herefter i sammen med resten
  • Dejen kommes i en form Ø20 og bages ca. 14min ved 180 grader.
  • Bunden afkøles og kommes ovenpå den lyse chokoladecreme

 

 

Hindbær kompot:

125g hindbær

½ stang vanilje eller 1 tsk vaniljepaste

Saft fra 1 lime

5 spsk vand

4 spsk sukker

  • Det hele kommes i en kasserolle, og koges godt sammen.
  • Bærrene moses med en gaffel og kompotten fordeles ovenpå pistaciebunden

 

 

Hindbær mousse:

200g hindbær

½ dl vand

70g sukker

1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljepaste

3 blade husblas

3 spsk creme fraich

2,5 dl fløde

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Hindbær, vand, sukker og vanilje koges op og stavblendes derefter. Husblas udblødes heri.
  • Pureen sies så kernerne kommer fra, og cremefraichen blandes i.
  • Pisk fløden til let skum og vendes derefter forsigtigt sammen med pureen
  • Kommes op i kageringen ovenpå kompotten og kagen sættes på frys.
  • OBS. gem en smule mousse, og fordel i Quenelle eller evt. halvkugle forme, som også sættes på frys.

 

Når kagen har sat sig, befries den fra kagering og plast, og pyntes med chokolade kant, mousse og diverse…

 

Chokoladekant:

300g hvid chokolade

2 tsk hindbærstøv

  • Et stykke kageplast klippes, så det lige passer i omkrans af kagen.
  • Chokoladen tempereres og støv tilsættes.
  • Smør chokoladen ud, i et jævnt lag på kageplasten, og lad det sætte sig et minuts tid. Løft plasten i en hurtig bevægelse, og sæt rundt om kagen. Lad det sætte sig godt og fjern forsigtigt plasten.