-
Jeg har bare et eller andet med kombinationen af hindbær og pistacie for tiden 🙂 en hel besættelse nærmest.
Men men men det er jo dejligt nok, når den type besættelse, ender ud i denne type kage 🙂 For den er brand lækker..
Prøv den.. Er sikker på du ikke fortryder.
Opskrift – Ø20 ca. 12 pers.
Kakaobund:
2 æg
66g sukker
33g mel
14g usødet kakao
½ tsk bagepulver
50g Callebaut GOLD chokoladeknapper
- Æg og sukker piskes lyst og luftigt
- Mel, bagepulver og kakao sigtes i, og massen vendes forsigtigt sammen, til en samlet dej
- Dejen kommes i en form Ø20 og bages ca. 14min ved 180 grader.
- Ca. halvvejs i bagningen drysses chokoladeknapperne udover bunden, så disse smelter ned i og karameliserer
- Bunden afkøles og sættes nederst i en kagering med kageplast i.
Lys chokoladecreme:
2 ½ dl. fløde
100g lys chokolade
1 blad husblas
- Husblas udblødes i koldt vand
- Chokoladen kommes i en kasserolle, sammen med ½ dl af fløden, og dette smeltes sammen, smelt herefter husblas heri
- Chokoladen afkøles let og vendes forsigtigt sammen med den resterende fløde, som er pisket til let skum
- Hældes ovenpå chokoladebunden og sættes på køl
Pistacie bund:
2 æg
66g sukker
½ tsk vaniljesukker
30g blandede mandler og pistacienødder
15g mel
½ tsk bagepulver
3 spsk Odense Marcipan pistaciemasse
- Æg, vaniljesukker og sukker piskes lyst og luftigt
- Mel, bagepulver og finthakkede nødder kommes i, og massen vendes forsigtigt sammen, til en samlet dej
- Pistaciemassen fortyndes med en smule af dejen, og vendes herefter i sammen med resten
- Dejen kommes i en form Ø20 og bages ca. 14min ved 180 grader.
- Bunden afkøles og kommes ovenpå den lyse chokoladecreme
Hindbær kompot:
125g hindbær
½ stang vanilje eller 1 tsk vaniljepaste
Saft fra 1 lime
5 spsk vand
4 spsk sukker
- Det hele kommes i en kasserolle, og koges godt sammen.
- Bærrene moses med en gaffel og kompotten fordeles ovenpå pistaciebunden
Hindbær mousse:
200g hindbær
½ dl vand
70g sukker
1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljepaste
3 blade husblas
3 spsk creme fraich
2,5 dl fløde
- Husblas udblødes i koldt vand
- Hindbær, vand, sukker og vanilje koges op og stavblendes derefter. Husblas udblødes heri.
- Pureen sies så kernerne kommer fra, og cremefraichen blandes i.
- Pisk fløden til let skum og vendes derefter forsigtigt sammen med pureen
- Kommes op i kageringen ovenpå kompotten og kagen sættes på frys.
- OBS. gem en smule mousse, og fordel i Quenelle eller evt. halvkugle forme, som også sættes på frys.
Når kagen har sat sig, befries den fra kagering og plast, og pyntes med chokolade kant, mousse og diverse…
Chokoladekant:
300g hvid chokolade
2 tsk hindbærstøv
- Et stykke kageplast klippes, så det lige passer i omkrans af kagen.
- Chokoladen tempereres og støv tilsættes.
- Smør chokoladen ud, i et jævnt lag på kageplasten, og lad det sætte sig et minuts tid. Løft plasten i en hurtig bevægelse, og sæt rundt om kagen. Lad det sætte sig godt og fjern forsigtigt plasten.