Jeg elsker bare fyldte chokolader… Lækre smagfulde chokolader! Jeg har specielt en stor kærlighed for skildpadder, meeen elsker også marcipan, og nu er det jo jul ? Så det hele er kombineret i disse lækre fyldte halvkugler, som består af mørk chokolade, blød romkaramel og marcipan.
Perfekte til ALTID!
Opskrift til ca. 20 stk
Chokoladerne er støbt i en halvkugle silikoneform, med diameter på 2-3 cm. Formen kan købes ved ex. Tingtilkager eller H. W. Larsen, til ca. 100kr – og kan bruges til en masse lækkert.
1/2 dåse Karmelliseret mælk (Du kan også købe Kondenseret mælk og selv opkoge karamellen, se opskrift her: http://www.tinesverden.dk/karamel-creme-dulche-de-leche/
1 tsk Rom aroma – alternativt samme mængde mørk rom
150g mørk chokolade – Har du ikke mod på temperering, så brug evt almindelig Overtrækschokolade
30g Marcipan
Sådan gør du….
Start med at bland karamelcremen med Rom aroma, i en skål
Marcipanen udrulles tyndt, ca 2 mm – eller mases flad i en frysepose. Udstikkes derefter i 20 runde stykker, som er en smule mindre end støbeformen
Chokoladen smeltes over vandbad – husk tempereringen, eller brug overtrækschokolade
Form, romkaramel og marcipan sættes klar, mens chokoladen smelter
Smør først hvert hul, med et tyndt lag chokolade – læg ca 2/3 tsk chokolade i bunde, og smør det godt op af kanterne.. Tjek godt efter at det dækker helt, ellers ryger fyldet ud bagefter ?
Sættes på køl ca. 5 min, og fyldes derefter med 1 tsk romkaramel og et stykke marcipan trykkes ned i. Det er vigtigt, at marcipanen er UNDER kanten, så der er plads til endnu et lag chokolade.
Skallerne lukkes med det sidste chokolade, og de sættes på køl ca. 15 min, før de trykkes roligt ud af formen.
Dustes evt. med en smule guldstøv