Fyldte karamel halvkugler

604FB3E8-79B1-44A8-871F-AC7B40AC6660

 

Jeg elsker bare fyldte chokolader… Lækre smagfulde chokolader! Jeg har specielt en stor kærlighed for skildpadder, meeen elsker også marcipan, og nu er det jo jul ? Så det hele er kombineret i disse lækre  fyldte halvkugler, som består af mørk chokolade, blød romkaramel og marcipan.

Perfekte til ALTID!

 

image

 

Opskrift til ca. 20 stk

Chokoladerne er støbt i en halvkugle silikoneform, med diameter på 2-3 cm. Formen kan købes ved ex. Tingtilkager eller H. W. Larsen, til ca. 100kr – og kan bruges til en masse lækkert.

 

1/2 dåse Karmelliseret mælk (Du kan også købe Kondenseret mælk og selv opkoge karamellen, se opskrift her: http://www.tinesverden.dk/karamel-creme-dulche-de-leche/

1 tsk Rom aroma – alternativt samme mængde mørk rom

150g mørk chokolade – Har du ikke mod på temperering, så brug evt almindelig Overtrækschokolade

30g Marcipan

 

image

 

 

 

Sådan gør du….

 

Start med at bland karamelcremen med Rom aroma, i en skål

image

 

Marcipanen udrulles tyndt, ca 2 mm – eller mases flad i en frysepose. Udstikkes derefter i 20 runde stykker, som er en smule mindre end støbeformen

image

 

Chokoladen smeltes over vandbad – husk tempereringen, eller brug overtrækschokolade

image

 

Form, romkaramel og marcipan sættes klar, mens chokoladen smelter

image

 

Smør først hvert hul, med et tyndt lag chokolade – læg ca 2/3 tsk chokolade i bunde, og smør det godt op af kanterne.. Tjek godt efter at det dækker helt, ellers ryger fyldet ud bagefter ?

Sættes på køl ca. 5 min, og fyldes derefter med 1 tsk romkaramel og et stykke marcipan trykkes ned i. Det er vigtigt, at marcipanen er UNDER kanten, så der er plads til endnu et lag chokolade.

Skallerne lukkes med det sidste chokolade, og de sættes på køl ca. 15 min, før de trykkes roligt ud af formen.

Dustes evt. med en smule guldstøv

image

image

image

 

image

image