Det behøver ikke altid være groft, og specielt ikke hvis der skal bages fødselsdagsboller, eller The boller som de også så fint kaldes.
Disse boller er et hit hver eneste gang, og ender altid ud med at være lette og luftige..
Opskriften den får i lige her.. God fornøjelse.
Opskrift – 12 stk
100g smør
2 dl mælk
50g gær
50g sukker
½ tsk kardemomme
1 tsk fint salt
550g hvedemel
2 æg (str M/L – bruger du S/M tilsæt da kun 500g mel ca.)
- Smør smeltes i en kasserolle, tilsæt mælk og opløs så gæren heri
- Hæld mælken i en skål, tilsæt æg og sukker og rør let.
- tilsæt resten af ingredienserne – melet lidt af gangen
- Ælt dejen godt igennem, ca. 10 min og gerne på røremaskine. Den skal være smidig og ikke klistret. kom dejen i en ren skål og sæt dejen overdækket til hævning et lunt sted, i 45 min
- Dejen vendes ud på et meldrysset bord, og deles i 12 lige store dele
- Hver bolle trilles fint, uden at klemme alt luften ud
- Sættes på en bageplade og hæver yderligere 30min
- Pensles med mælk
- Bollerne bages 10min ved 200 grader
Velkomme