Efterårs Snurrer

Søndag, Solskin & Hjemmebag….

Der er noget helt specielt over efteråret, det indbyder til hjemmelig hygge og hjemmebag.

Årstiden kalder for mig, også bare på nogle helt specielle råvarer, som blandt andet æbler, kanel & kardemomme.

Alle nogle som jeg har brugt i dagens bagværk; Efterårs Snurrer

Husk at besøg min webshop www.kagerogsager.dk

Opskrift på 12 stk.

Dej:

35g smør
1,25dl mælk
15g gær
1 æg
25g sukker
1 tsk kardemomme
1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt
300g hvedemel

Remonce:

75g smør

50g brun farin

1 tsk kanel

Fyld:

1 æble

35g chokolade – gerne mørk

  • Smørret smeltes og mælken blandes i
  • Gæret opløses i den lune blanding
  • Sukker, krydderier og æg piskes i
  • Mel og saltet æltes sammen med resten
  • Ælt indtil dejen er samlet men klistret
  • Dejen overdækkes og hæver lunt 1 time
  • Remonce gøres klar – det hele smeltes sammen, smørret skal kun netop være blødt. Sættes tilside og køler ned.
  • Æblet skrælles og rives groft og chokoladen hakkes.
  • Dejen rulles ud i ca 40*30 cm, på et mel dækket bord.
  • Remonce smørres ud på dejen
  • Fyldet bredes ud over
  • Dejen foldes ind over midten 2 gange (se billede)
  • Enderne skæres af, og dejen deles i 12 lige store strimler.
  • Hver strimle snoes og “bindes sammen” til en snurre (se billede)
  • Snurrene sættes til at hæve endnu en time
  • Pensles med mælk og bages 10 min ved 180 grader varmluft

Billedeguide

image

image

image

image

image