Søndag, Solskin & Hjemmebag….
Der er noget helt specielt over efteråret, det indbyder til hjemmelig hygge og hjemmebag.
Årstiden kalder for mig, også bare på nogle helt specielle råvarer, som blandt andet æbler, kanel & kardemomme.
Alle nogle som jeg har brugt i dagens bagværk; Efterårs Snurrer ?
Opskrift på 12 stk.
Dej:
35g smør
1,25dl mælk
15g gær
1 æg
25g sukker
1 tsk kardemomme
1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt
300g hvedemel
Remonce:
75g smør
50g brun farin
1 tsk kanel
Fyld:
1 æble
35g chokolade – gerne mørk
- Smørret smeltes og mælken blandes i
- Gæret opløses i den lune blanding
- Sukker, krydderier og æg piskes i
- Mel og saltet æltes sammen med resten
- Ælt indtil dejen er samlet men klistret
- Dejen overdækkes og hæver lunt 1 time
- Remonce gøres klar – det hele smeltes sammen, smørret skal kun netop være blødt. Sættes tilside og køler ned.
- Æblet skrælles og rives groft og chokoladen hakkes.
- Dejen rulles ud i ca 40*30 cm, på et mel dækket bord.
- Remonce smørres ud på dejen
- Fyldet bredes ud over
- Dejen foldes ind over midten 2 gange (se billede)
- Enderne skæres af, og dejen deles i 12 lige store strimler.
- Hver strimle snoes og “bindes sammen” til en snurre (se billede)
- Snurrene sættes til at hæve endnu en time
- Pensles med mælk og bages 10 min ved 180 grader varmluft
Billedeguide