Donuts

Har længe haft lyst til at lave disse lækre donuts.. Ikke kun for at spise dem, men indrømmer at det faktisk allermest er for at pynte dem 🙂 Disse er lavet af en helt almindelig, men yderst lækker basis donut dej, uden så mange dikkedarer..

Prøv det, spring ud i det.. For det er faktisk super simpelt, og ikke mindst rigtig hyggeligt.

 

IMG_9569

IMG_9568

IMG_9554

IMG_9570

 

 

Opskrift – 24 stk

50g smør

2 dl mælk

20g gær

2 æg

70g sukker

1 tsk salt

525g mel

  • Smelt smør og mælk sammen i en kasserolle, tag af og tilsæt gær når det er lillefinger varmt
  • Tilsæt æg og pisk godt sammen, kom så sukker og salt op i og rør det hele sammen
  • Vej melet af i en røreskål, og hæld hele mælke blandingen op i og rør til dejen er samlet og godt klistret
  • Tildæk skålen med film og sæt dejen til hævning et lunt sted i 2 timer
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik dine donuts – Jeg brugte en rund udstikker i ca Ø 6-7cm og en tyl
  • Placer på 2 bageplader og sættes til hævning i yderligere 45 min
  • Opvarm olien i en gryde, og steg dine donuts 3-4 stykker af gangen til de er gyldne
  • Afdryppes på køkkenrulle og pyntes når de er kolde

 

Derudover skal du bruge:

  • 1 liter solsikke olie til stegning
  • Glasur – Jeg lavede mit med lidt æggehvide og vand, og farvede det lyserødt med pastafarve
  • Chokolade glasur – Smelt 100g chokolade med 2 spsk fløde, og rør godt sammen over vandbad
  • PYNT: Krymmel, Frysetørret hindbær og hvad hjertet ellers begærer

 

 

IMG_9506

IMG_9507

IMG_9512

IMG_9513

IMG_9554