Croissant med Remonce & Æble

Jeg er ret så tosset med Croissanter, alle slags faktisk 🙂 Både de klassiske uden noget fyld, dem med chokolade… Og så absolut også disse basser.
Woow de er lækre – især lige udtaget fra ovnen.

Fyldet består af en remonce, som under bagningen smelter sammen med smørret fra wienerdejen, og bliver til det lækreste “snask” ala på en brunsviger.
Og så er der fyld af søde æbler, med bid i..

Prøv dem, du vil ikke fortryde…

Tip: De kan laves længe i forvejen, og ligges på frys. Så skal de blot tages op og bages.

 

FD2D36B0-D252-4627-A1A0-2F4CB2E0F85B

B6063D92-F97F-4292-960D-E8A437AFF3D6

10E21256-9A70-44DD-A261-CA18EF4787D3

 

 

Opskrift – 8 stk.

 

Remonce:

50g Brun farin

20g Marcipan

  • Marcipanen rives fint, og blandes med farin. Sættes til side.

 

 

Æblefyld:

2 æbler – gerne røde

4 tsk sukker

2 tsk kanel

  • Æblerne skrælles og hakkes i fine tern, og vendes sammen med sukker & kanel.

 

 

Wienerdej:

15g gær

125ml mælk

1 æg

1 spsk sukker

1 tsk fint salt

250g hvedemel

150g koldt smør

æg til pensling

 

  • Alle delene skal være så kolde som muligt
  • Gæren opløses i mælken og ægget piskes i
  • Tilsæt sukker, mel og tilsidst salten og ælt dejen godt – gerne på maskine
  • Sæt dejen på køl i 15-30 min
  • Imens skæres smørret i tynde skiver, og samles på et stykke film, som en kvadrat – ligges derefter i fryseren

 

 

Sådan samles de: (se billede guide nederst)

  1. Udrul den kolde dej, på et meldrysset bord. Dejen skal udrulles som en kvadrat, i ca dobbelt størrelse af smørret
  2. Placer det kolde smør skævt derpå, og fold kanterne godt ind over, så de lukker helt tæt. Udrul nu dejen i en rektangel, indtil dejen er ca 1 cm tyk.
  3. Så skal de første 3 lag foldes: Læg første 1/3 af dejen ind over midten, og tag så den anden side og gør det samme. Placer dejen på et spækbræt og sæt det i fryseren i 15 min, eller på køl i 30.
  4. Rul igen dejen ud på et meldrysset bord, og gentag overstående – dette skal gøres, så du i alt gør det 3 gange
  5. Når dejen er afkølet efter 3. og sidst foldning, rulles dejen ud i en rektangel, ca str. 40x25cm, ujævne kanter skæres væk, og dejen deles i 8 aflange trekanter
  6. På det brede stykke af dejen, fordeles remonce og æble, ligeligt imellem de 8 croissanter.
  7. Hver trekant rulles tæt sammen, uden at du trækker formeget i dejen. Placer dem med god afstand på en bageplade, og lad dem hæve lunt 1 time
  8. De pensles rigtig godt med sammenpisket æg, og bages ca. 15 min ved 200 grader (eller fryses efter hævning, og bages før de skal bruges)

 

Velbekomme

 

IMG_9231

IMG_9232

IMG_9233

IMG_9234

IMG_9235

IMG_9236

IMG_9238

IMG_9242

6E31E1D2-213F-478B-8285-1BDEC5DCA03D