Cookies

image

Nøj hvor har jeg prøvet mange forskellige opskrifter på Cookies, i mine år i et køkken.. Og jeg har fået næsten ligeså mange halvdårlige kager ud af det 🙂 Meeeen så fandt jeg en opskrift som satte en stopper for alle de kedelige cookies, og den viger jeg ikke fra længere.

Opskriten er så nemt at gå til, at selv børn kan være med på denne..

Opskrift – ca. 36 Cookies

150g blødt smør – ikke smeltet

180g sukker

100g brunfarin

1 tsk natron

2 1/2 tsk vaniljesukker / 1 tsk paste

300g mel

2 æg

150g Callebaut drops S – find dem HER
eller anden valgfri chokolade

  • Smør, sukker og farin røres godt sammen
  • Chokoladen hakkes groft og kommes i sammen med resten og massen røres til det er godt samlet
  • Dejen trilles med hænderne til kugler på størrelse med en bordtennisbold, og der trykkes meget let på dem. Placer 12 stk på hver plade, med godt mellemrum
  • Ovnen opvarmes til 175 grader varmluft og kagerne bages en plade af gangen
  • Først bages de 5 min, hvorefter pladen tages ud og bankes 2-3 gange hårdt ned i bordet – bages derefter yderligere ca 5 min og tages ud og bankes igen. (Gøres for at de bliver så tynde som muligt)
  • Lad kagerne stå på den varme bageplade ca 5 min, før de flyttes til en rist

Jeg kan lide dem til den let underbagte side, så de er chevy i midten og ikke hårde – dette er en smagssag, og ønskes de hårde så bag dem 2 minutter mere.

image

image

Velbekomme