Citrontærte eller Tarte au Citron som det også hedder, er noget af det lækreste som man kan servere for mig. Det er helt klar i min top 5 over yndlings kager/desserter.
Den knasende bund, det syrlige creme oppe i mod den søde marengs.. Det er fantastisk! Og så er kagen tilmed let og hurtig at lave.
Opskrift
Bund:
125g mel
25g mandelmel
75g smør (koldt)
50g flormelis
1 knsp salt
½ æg
Citroncreme:
Saft af 1 økologisk citron
Revet skal af 1 økologisk citron
30g sukker
1 helt æg
1 blomme (gem hviden til marengsen)
40g sukker
1 tsk majsstivelse
2 tsk vand
25g smør
Marengs:
1 æggehvide
50g sukker
25ml vand
Sådan gør du
Mørdej:
Kom mel,mandelmel, flormelis, salt og smør i en skål, og bland sammen til smørret er helt smuldret ud. Samle hurtigt dejen med ægget.
Udrul mørdejen imellem 2 stykker bagepapir til et par mm tykkelse, og læg dejen på køl i 1 time
Skær dejen til, om kom den i en tærtering Ø18
Bag ved 180 grader i cirka 12 min. eller til dejen er let gylden.
Citroncreme:
Citronskal, saft og 30g sukker kommes i en kasserolle og koges til sirup (til det tykner ca. 120 grader)
Æg, blomme og de 40g sukker kommes i en skål, og piskes godt sammen
Majsstivelsen opløses i vandet og hældes i æggemasse, og røres godt sammen
Citron siruppen kommes med op i skålen, røres sammen og det hele hældes tilbage i gryden
Citron cremen varmes op, under konstant omrøring indtil den får en tyk konsistens, afkøles let og smørret røres i
Hældes i tærtebunden, og sætter sig på køl – ca. 1-2 timer
Marengs:
Kog sukker og vand sammen til en sirup, det tager ca. 5 min. Bruger du termometer, så skal den ramme 120-123 grader.
Pisk æggehvidee til en hvid skum og tilsæt siruppen lidt efter lidt, mens du pisker. Pisk den grundigt ved høj hastighed i ca 10 min.
Kom marengsen i en sprøjtepose med eller uden tyl, og sprøjt små toppe ud.
Brand den let med en gasbrænder. Har du ikke en gasbrænder, sæt da din ovn på grillfunktion og bag den et par minutter, til den er gylden. Men gå IKKE fra den, hold godt øje for pludselig går det stærkt.
Velbekomme