Chokolade tærte med Brombærsylt

De fleste skove og grønne områder, bugner i denne tid af de lækreste brombær. De er let tilgængelige, hvis man da lige ser bort fra de kradsemærker man får af at plukke dem 🙂 de er virkelig sunde, perfekte i kager og så er de endda helt gratis.. Så kan det da næsten ikke blive bedre.

Og det kan denne lækre chokolade tærte næsten heller ikke! Sprød chokolade mørdejsbund, syrlig brombær sylt, blød chokolade ganache, brombær mousse og så en masse af de friske bær… Whats not to like..

 

image

 

Opskrift

 

Mørdejsbund:

120g mel

25g usødet kakaopulver

40g flormelis

70g koldt smør i tern

1 æg

 

  • Alle delene undtaget æg, kommes i en skål og blandes godt, til smørret er helt smuldret ud i melet
  • Ægget tilsættes og dejen samles, pakkes i film og kommes o køleskabet i 30min
  • Dejen udrulles i godt med mel, til ca 3mm tykkelse, og kommes derefter i den ønskede tærteform
  • Med en gaffel prikkes der huller i bunden, og bunden blindbages med kikærter i, i 10 min ved 180 grader
  • Efterfølgende fjernes stykket med bagepapir og kikærter og bunden bages i yderligere 5 min
  • Afkøles

image

image

 

Brombærsylt:

300g brombær

4 tsk sukker

1½ tsk vaniljesukker

1 dl vand

3 blade husblas

 

  • Husblas udblødes i koldt vand i 10min
  • Brombær koges med sukker, vanilje og vand i ca. 5 min og stavblendes derefter
  • Husblas kommes i og røres til det er helt smeltet
  • Sylten kommes igennem en finmasket si, så alle kornene sigtes fra
  • Afkøles og kommes ovenpå den afkølede bund – OBS. Gem 3 spsk. sylt til senere brug!
  • Kommes i fryseren i ca. 1 time eller til overfladen er fast

 

 

Chokolade Ganache:

100g chokolade – Jeg brugte ½ mælk/½ mørk

70g fløde

 

  • Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål
  • Fløden kommes i en kasserolle og bringes i kog
  • Fløden hældes over chokoladen og den røres godt sammen, indtil det er jævnt
  • Chokoladen afkøles og hældes derefter ovenpå den faste brombær sylt
  • Sættes igen i fryseren i ca. 1-2 timer eller i køleskabet i minimum 3 timer – gerne natten over

image

 

Brombær mousse:

1 ½ dl fløde

3 spsk brombær sylt

 

  • Fløden piskes til let skum og vendes forsigtigt med sylten
  • Kommes på sprøjtepose, og fyldes i en halvkugleform med ca. 2.3 c i diameter – jeg brugte 8 stk, men lav rigeligt og gem i fryseren
  • Halvkuglerne fryses, indtil kagen er klar til at blive pyntet, så kommer de hele ud af formen
  • Kagen pyntes med moussebomber, skovsyrer og masser friske brombær

image

 

 

Velbekomme 🙂

 

image

image

image