Det er jo efterhånden ikke nogen hemmelighed, at jeg har en forkærlighed for Cheesecake, så derfor skal i ikke snydes for endnu en slags 🙂
Brombær er i sæson pt. og de lækre sorte bær pibler frem, næsten overalt i naturen..
Opskrift – Ø22 ca. 10 personer
Bund:
100g knuste Digestive kiks
50g knuste Oreos
120g smeltet smør
- Placer kagering/springform uden bund, på et stykke bagepapir ovenpå et spækbræt. Kom kageplast rundt i kanten.. Ejer du ikke kageplast så brug evt en tilklippet plastiklomme.
- Blandingen røres godt sammen og trykkes ud i et jævn lag, i bunden af formen.
- Sættes på køl
Brombær kompot:
300g Brombær
½ stang vanilje
5 tsk sukker
½ dl vand
2 blade husblas
- Brombær, vand, sukker og vaniljekorn + den tomme stang, kommes i en kasserolle og koges godt sammen, i ca. 10 min.
- Kompotten moses godt sammen, og hældes igennem en finmasket si, så alle kernerne bliver siet fra.
- Udblødt husblas smeltes i saften, og det sættes tilside til det er lillefingervarmt
- Hældes over bunden, og afkøles til saften har sat sig til gelé
Ostecreme:
3 blade udblødet husblas
100g hvid chokolade
2 tsk vaniljesukker
50g flormelis
200g Naturel flødeost
3 dl piskefløde
- 2 ½ dl fløde piskes til let flødeskum – sættes tilside
- Den sidste ½ dl kommes i en kasserolle, sammen med den hvid chokolade og varmes let op indtil chokoladen er helt smeltet. Husblas tilsættes og røres i til det er smeltet sammen
- Flormelis, ost og vaniljesukker piskes godt sammen, så der ikke er nogen klumper. kom ca. 1/3 over i chokoladen og vend det godt sammen. Derefter hældes det tilbage i skålen til ostemassen og det vendes godt sammen. Flødeskummet vendes i til sidst
- Ostemassen fordeles ovenpå bunden og overfladen glattes – gøres nemmest ved at banke brættet let ned i bordet
- Afkøles til den har sat sig helt… Gerne natten over eller på frys