Brownie bidder

Så lækre små og delikate bidder – den perfekte mundfuld!

Chewey brownie, lækker karamel med knuste peanuts, en blød skumfidus og overtrukket i mørkchokolade.
Lyder det avanceret? Det kan jeg garantere dig at det ikke er.

Kagen laves nemt i etaper, og kan sagtens laves over god tid…

Opskrift – ca. 40 stykker

 

Du skal også bruge:
400g mørk chokolade

 

Brownie:

180g mørk chokolade
90g smør
270g sukker
3 æg
45g mel
15g kakao
et nip salt

  • Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad
  • Sukker og æg piskes luftigt og den smeltede chokolade vendes i
  • sigt mel, salt og kakao i og vend hele herligheden sammen
  • Fordel i en form ca. 25×20 cm, foret med bagepapir
  • Bages i ca. 25 min ved 175 grader – den må ikke overbages.
  • Afkøles

 

 

Karamel:

110g Peanuts
115 ml fløde
200g sukker
knps. havsalt
15g smør

  • Er dine peanuts saltede? så vask det værste af og tør dem godt. Hakkes/knuses derefter i små stykker
  • Fløden opvarmes til kogepunktet og sættes tilside
  • Smelt sukkeret i en gryde. Når det er gyldent tilsætter du den varme fløde og rør godt til det er samlet.
  • Lad det boble 30-45 sekunder og tag det derefter af varmen – hellere en for blød karamel, end en hård.
  • Tilsæt salt og hæld karamellen over kagen. Fordel dine peanuts ovenpå.
  • Sæt kagen på frys, til karamellen er sat og helt afkølet-

 

 

 

Skum:

160g sukker
70g glukosesirup
1 tsk vaniljepaste
½ dl. vand
3 æggehvider
2 tsk sukker
5 blade husblas

  • Udblød din husblas i koldt vand
  • Kog sukker, vanilje, glukose og vand sammen i en gryde, til det når 116 grader, kom derefter din udblødte husblas heri
  • Æggehvider ig 2 tsk sukker piskes godt sammen, og din sukkerlage hældes derefter i, i en tynd stråle under piskning.
  • Pisk sammen i 15 min ca. til massen er helt afkølet
  • Fordel ovenpå karamellen og søt på frys til det er fast

 

Temperer 400g mørk chokolade
Skær din kage i små bidder ca. 3×3 cm, og dyp dem enkeltvis i chokoladen.
Jeg pyntede med en smule hvis chokolade, ellers kan du lade fantasien få frit spil.

Kagene kan opbevares i en bøtte – enten kolde eller ved stue temp.

 

Velbekomme 🙂

 

No Comments

Leave a Comment