Baked Alaska med jordbær & Baileys

Dette er noget nyt, som jeg aldrig har prøvet før.. Men har ofte set dem og tænkt “en eller anden dag” – og det blev nu.

Det er egentlig en ret simpel dessert, hvor størstedelen kan laves i god tid i forvejen.
I anledning af nytår, har jeg valgt at lave den med en kransekagebund.

Har du ikke mod på at lave isen selv, så kan du sagtens snyde og komme en købt i en ny form 🙂

Jeg har brugt en cylinderform med 8 stk.

 

 

 

Opskrift:

 

Bunde:

150g marcipan
50g sukker
15g æggehvide

  • Marcipan brækkes i stykker i en skål.
  • Sukker og æggehvide kommes i en anden skål, og varmes op, over vandbad indtil sukkeret er smeltet – rør lidt ind i mellem
  • Sukkerlagen blandes i marcipanen og røres godt sammen, til en samlet masse.
  • Kom på sprøjtepose og lav ca. 10 små bunde på Ø5 cm.
  • Bag bundene til de er gyldne. Ca. 10min ved 200grader i min ovn.

 

 

Baileys Ganache:

100g lys chokolade
50ml fløde
50ml Baileys

  • fløde og Baileys kommes i en gryde og varmes op, uden at koge. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør i midten til en samlet masse.
  • Hæld i en skål og sæt på frys, gerne til dagen efter.
  • Når ganachen skal bruges, tages en ud og små “kugler” formes med en teske.
    Obs. da der er alkohol i vil den aldrig stivne helt – dette er meningen

 

 

Jordbær is:

350g jordbær
3 spsk citronsaft
2dl vand
1 tsk vanilje
1 dåse kondenseret mælk
2,5dl fløde

  • Jordbær koges med vand, vanilje og citron, til bærrene er møre. Stavblend og kom igennem en si, så alle kerner kommer fra.
  • Vend pureen sammen med kondenseret mælk, og derefter fløden.
  • Is massen sættes på køl, til det er helt koldt.. dette tager 5-6 timer eller til dagen efter.
  • Når den er klar, køres den på ismaskine i ca. 40 min.
  • Fordel derefter i de 8 cylinderforme, kom en kugle ganache i og tryk derefter bunden på.
  • Formen sættes på frys i minimum nogle timer.

 

 

 

Lige inden servering

 

Lav din marengs som nedenstående, smør iskagerne op og lav lidt “pigge” med en teske ellers sprøjt dupper.
Brænd kanterne med en gasbrænder (alternativt sæt i ovnen – denne metode har jeg læst om, men ikke prøvet)

og server for dine gæster.

 

Marengs:

2 æggehvider
120g sukker

  • Hviderne piskes stive og sukkeret tilsættes efterfølgende lidt efter lidt. Piskes til en stiv marengs i ca. 10 min

 

Velbekomme