Elsker du romkugler? og elsker du også Hindbær snitter?
Så vil du elske disse Trøffel Snitter – for de er nemlig en fusion af disse 2 🙂
Herhjemme er de i hvertfald et kæmpe hit…. Og så er de ret nemme at lave.
Opskrift – ca. 18 stk.
Trøffelmasse:
400g kagerester – Jeg bagte en nem chokoladekage, men købekage går også 🙂
2 spsk usøde kakaopulver
2 spsk romessens
2 spsk syltetøj – gerne hindbær
100g smeltet chokolade
- Alle delene æltes rigtig god til en fin samlet masse.
- Massen pakkes i film og kommes på køl i ½-1 time eller længere
- Udrulles til ca. 4-5mm tykkelse og udstikkes i cirkler, som er lidt mindre end dem til bundene.
Snittebunde:
2 tsk vaniljesukker
70g flormelis
150g koldt smør
250g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl. vand
- Alle delene med undtagelse af vandet, kommes i en skål og blandes godt, til smørret er helt smuldret ud
- Tilsæt vandet og rør til dejen netop er samlet
- Pakkes i film og ligges på køl i ca. 30min.
- Udrulles i lidt mel, til ca. 3-4 mm tykkelse og udstikkes i ca.36 cirkler med Ø6-7cm.
- Bages ved 180 grader i 7-8 min til kanten er gylden.
- Afkøles
Samlingen:
- Halvdelen af bundene, smørres med kakaoglasur og pyntes med hindbær eller krymmel
- Kom trøffel cirklerne ovenpå bunden uden glasur, og kom ca. ½ tsk hindbær syltestøj ovenpå
- Sæt toppen på og voila – de er klar 🙂
- Opbevares i en tætlukket beholder og så smager de faktisk bedst dagen efter de er lavet.