Trøffel Snitter

Elsker du romkugler? og elsker du også Hindbær snitter?
Så vil du elske disse Trøffel Snitter – for de er nemlig en fusion af disse 2 🙂

Herhjemme er de i hvertfald et kæmpe hit…. Og så er de ret nemme at lave.

 

 

 

Opskrift – ca. 18 stk.

 

Trøffelmasse:

400g kagerester – Jeg bagte en nem chokoladekage, men købekage går også 🙂

2 spsk usøde kakaopulver

2 spsk romessens

2 spsk syltetøj – gerne hindbær

100g smeltet chokolade

 

  • Alle delene æltes rigtig god til en fin samlet masse.
  • Massen pakkes i film og kommes på køl i ½-1 time eller længere
  • Udrulles til ca. 4-5mm tykkelse og udstikkes i cirkler, som er lidt mindre end dem til bundene.

 

 

Snittebunde:

2 tsk vaniljesukker

70g flormelis

150g koldt smør

250g hvedemel

1 tsk bagepulver

½ dl. vand

  • Alle delene med undtagelse af vandet, kommes i en skål og blandes godt, til smørret er helt smuldret ud
  • Tilsæt vandet og rør til dejen netop er samlet
  • Pakkes i film og ligges på køl i ca. 30min.
  • Udrulles i lidt mel, til ca. 3-4 mm tykkelse og udstikkes i ca.36 cirkler med Ø6-7cm.
  • Bages ved 180 grader i 7-8 min til kanten er gylden.
  • Afkøles

 

 

Samlingen:

  1. Halvdelen af bundene, smørres med kakaoglasur og pyntes med hindbær eller krymmel
  2. Kom trøffel cirklerne ovenpå bunden uden glasur, og kom ca. ½ tsk hindbær syltestøj ovenpå
  3. Sæt toppen på og voila – de er klar 🙂
  4. Opbevares i en tætlukket beholder og så smager de faktisk bedst dagen efter de er lavet.