SneSnappere (Frøsnappere)

Inden vi ser os om er vinteren over os.
Hygge, kulde, stearinlys & masser dejlig bagværk.

Disse “SneSnappere” som de er døbt herhjemme, er et vinterligt take, på den klassiske Frøsnapper.

Prøv dem – Herhjemme var de et kæmpe hit.
Tag mig endelig, hvis i bruger opskriften og deler på Instagram – @Cakesbytinesverden

 

Snesnapperne kan fryses efterhævning, og bages direkte fra fryseren.

 

Opskrift – ca. 15 stk

 

Nutella mix:

2 spsk. Nutella
½ tsk. Kanel
1 knps. Havsalt

200g Odense færdigt kransekagemasse

  • Bland Nutella, kanel og havsalt godt
  • Hav kransekagen klar

 

 

Dej:

15g gær
125ml mælk
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk fint salt
250g hvedemel
150g koldt smør
æg til pensling

  • Alle delene skal være så kolde som muligt
  • Gæren opløses i mælken og ægget piskes i
  • Tilsæt sukker, mel og til sidst salt. Ælt dejen godt – gerne på maskine
  • Sæt dejen på køl i 15-30 min

 

Sådan samles de: (se billede guide nederst)

  1. Udrul den kolde dej, i en kvadrat på et meldrysset bord – dobbelt størrelse af smørret.
  2. Skær det kolde smør i tyndeskiver og placer dem i en firkant, pak evt i film og bank helt flad.
  3. Læg smørret i midten af det udrullede dej. Fold kanterne godt ind over, så de lukker helt tæt. Udrul nu dejen i en rektangel, indtil dejen er ca 1 cm tyk.
  4. Læg første 1/3 af dejen ind over midten, og tag så den anden side og gør det samme. Placer dejen på et spækbræt og sæt det i fryseren i 15 min
  5. Rul igen dejen ud på et meldrysset bord, og gentag overstående – dette skal gøres, så du i alt gør det 3 gange
  6. Når dejen er afkølet efter 3. og sidst foldning, rulles dejen ud til ca. ½-1 cm. (ca. 40x45cm)
  7. Smør din Nutella mix på halvdelen, efterfulgt af kransekage, og fold den anden side indover.
  8. Rul den let sammen,, og skær ca. 3 cm brede strimler. Sno dem en gang og sæt dem med god afstand på en bageplade.
  9. Lad dem hæve i 1 time ved stuetemp.
  10. Pensel dem med sammenpisket æg, og bag ca. 15 min ved 200 grader
  11. Drys med flormelis inden servering

 

Velbekomme

 

 

IMG_9232

IMG_9233

IMG_9234

IMG_9235

IMG_9236