S’mores Pie

image

Jeg har længe haft lyst til at lave en tærte ala denne slags.. Jeg elsker Rocky Road kager og lækre S’mores fra bål om sommeren ? Og endelig kom der en anledning til at lave en.

Tærten er af den tunge slags og til den søde side, men den er et kæmpe hit både blandt børn og voksne – og så er det ofte rigeligt med et enkelt stykke… Men så er der jo til flere gange ?

Tærten er en No-Bake kage, altså en kage som ikke skal bages, så den er nem for alle at gå til.

Karamellen i denne kage, kan udskiftes med færdigt “Karameliseret mælk” på dåse, hvis det skal gå endnu hurtigere.

image

image

 

Opskrift: 

 

Bund:

180 g fint knuste Digetive kiks

190g smeltet smør

  • Begge dele blandes godt, og kommes i en tærteform med løs bund, beklædt med bagepapir – jeg brugte en aflang form i 8*40 cm. Presses godt op af kanterne. Sættes på køl

 

Fyld:

40g smør

2 tsk sukker

1/2 ds kondenceret mælk

en håndfuld små skumfiduser

40g groft hakket chokolade – 1/2 hvid/mørk

  • Smør, sukker og kondenseret mælk kommes i en kasserolle og varmes langtsomt op, indtil smørret er smeltet
  • Skru op for varmen og kog op i 8-10 min under konstant omrøring, til det er let gyldent
  • Skumfiduser og chokolade kommes i formen og karamellen hældes over.
  • Afkøles i 30-60min

image

 

Ganache:

180g mørk chokolade

180ml fløde

10g honning

  • Chokoladen hakkes fint. Fløde + honning koges op i en kasserolle, og hældes over chokoladen. Rør sammen til en jævn ganache. Afkøles ca 15 min før det hældes i formen.
  • Hæld den let afkølede ganache over karamellen i formen og sæt på køl i 3 timer eller endnu bedre i fryseren ca 1 time.

image

 

Marengs:

2 æggehvider

120g sukker

  • Hviderne piskes stive og sukkeret tilsættes efterfølgende lidt efter lidt. Piskes til en stiv marengs i ca. 10 min
  • Kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt små toppe ovenpå ganachen. Toppene brændes let med en bundselbrænder

image

Velbekomme ?