Måtte bare eksperimentere lidt mere med fyldte halvkugler.. nu endte “Skildpadderne” jo så godt ?
Dem finder i her: http://www.tinesverden.dk/fyldte-karamel-halvkugler/
Denne gang er det blevet en lækker blanding af fløjlsblød ganace, intens chokolade og let syrlig skovbær marcipan
Opskrift ca. 15 stk:
Hvid Chokolade ganache
55g hvid chokolade
40ml fløde
1/2 tsk solbær støv
Mørk Chokolade ganache
50g mørk chokolade
50ml fløde
Chokoladerne hakkes og kommes i hver sin skål
Fløden måles af (en af gangen) og kommes i en kasserolle. Koges derefter op, og når den når kogepunktet overhældes den chokoladen.
Rør godt sammen til en ensartet masse. Tilæt solbærstøv til den hvide chokolade, og sæt begge skåle på køl ca 20min
Tril 1/2 pakke skovbær marcipan til 15 små kugler,
Klargør halvkugleformen ved at “duste” den med lidt farve. Her brugte jeg en blanding af vinrød og perlemors dust. Det kan også undlades, hvis du ikke ligger inde med pulverfarver ?
Smelt ca. 150-200g chokolade over vandbad – Husk at det enten skal tempereres eller brug overtrækschokolade!
Imens chokoladen smeltes, sætter du form, marcipan og de 2 ganacher klar
Kom ca. 2/3 tsk smeltet chokolade i bunden at hullet og smør det op ad kanterne – sørg for at det er helt dækket, ellers holder det ikke på fyldet.
Sæt på køl 2-3min
Kom 1 tsk af den hvide ganache i hvert hul og læg efterfølgende forsigtigt en kugle marcipan, ned ovenpå uden at trykke den helt ned.
Sættes på køl 2-3 min.
Kom nu 1 tsk af den mørke ganache oven på. Det må ikke gå helt op til kanten. Sæt på køl igen i 2-3 min indtil det har sat sig.
Slut af med at luk alle skallerne med det sidste smeltede chokolade, så fyldet holdes inde.
Afkøles 10-15 min, før de forsigtigt tages ud af formen