Passionsfrugt & chokolade kage

Denne skønne kage emmer af syre, sødme og en kant af bitter chokolade.. Helt perfekt hvis du spørger mig.

Kagen er lavet i en rund silikoneform, med hul i midten.. Som du kan finde lige HER

Derudover skal du bruge en from med Ø16 til støbning af midten… Jeg har brugt TOR formen, som også er på shoppen

Jeg har valgt at pynte enkelt med afknækkede stykker af tempereret hvid chokolade, samt lilla hornvioler.
Derudover en smule hakkede pistacienødder rundt i kanten, for farvens skyld.

God bagelyst 🙂

Chokolade cremeux:

½ blad husblas
100g lys chokolade
120ml fløde
2 æggeblommer
10g sukker

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Blommer og sukker røres let sammen i en lille skål
  • Chokoladen kommes i en høj beholder
  • Fløden varmes op, og hældes op i skålen med æggeblommer, rør godt sammen og hæld det hele retur i gryden. Cremen opvarmes derefter, under konstant omrøring, til 84 grader
  • Hæld over chokoladen, tilsæt husblas og rør til ganache. Stavblend derefter til en samlet creme
  • Cremen hældes i en silikoneform ø16, og sætter sig på frost

Passionsfrugt gelé:

30g Passionsfrugtpuré
15g vand
½ tsk vaniljepaste
25g sukker
½ blad husblas

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Passionsfrugt, vand , sukker & vanilje kommes i en kasserolle og varmes op, til sukkeret er smeltet
  • Tilsæt husblas i den varme puré og hæld over den satte chokolade i silikoneformen
  • Sæt på frys til den har sat sig helt – gerne til dagen efter

Chokoladebund:

2 æg
66g sukker
15g kakaopulver
33g mel
½ tsk bagepulver

20g hakket mørkt chokolade

  • Æg og sukker piskes lyst og luftigt
  • Mel, bagepulver og kakao kommes i, og massen vendes forsigtigt sammen, til en samlet dej
  • Dejen kommes i en form Ø18 og bages ca. 14min ved 180 grader.
  • Når kagen kommer ud af ovnen, drysses den hakkede chokolade over bunden og smørres let ud.
  • Bunden afkøles og kanten skæres af, så den passer til ø16

Chokolade indlægget tages ud af silikoneformen, og placeres ovenpå chokoladebunden, med passionsfrugt geleen øverst.
udstik midten så den passer i din form – laver du kagen i en form uden hul i midten, skal den selvfølgelig ikke udstikkes.
Placer i frysren til den skal bruges i næste step – Laver du dage i forvejen, pak dag i film med mellemlægningspapir ovenpå passionfrugten.

Passionsfrugtmousse:

3 blade husblas
100g passionsfrugt puré
80g sukker
2,5 dl. fløde
1 ½ tsk. vaniljepaste
30ml vand

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Passionsfrugt, vand , sukker & vanilje kommes i en kasserolle og varmes op, til sukkeret er smeltet
  • Tilsæt husblas i den varme puré og lad den køle godt af
  • Pisk din fløde til let skum, den må kun lige danne bløde toppe. Vend derefter sammen med din lune lage, til en samlet mousse

Fordel ca. 1/3 af moussen i din form, og sæt den på frys ca. 10 min. Blot så den lige sætter sig, og dit indlæg ikke ryger igennem.
Placer nu dit chokolade indlæg ovenpå, med chokoladebunden øverst – så den bliver nederst når du vender formen.
Fordel resten af din mousse godt i siderne og over, og sæt din kage på frost, til den er helt fast. 
Har du rester af moussen, så kan denne med fordel bruges til noget andet lækkert 🙂

Glaze:

120g hvid chokolade
120 ml mælk
3 blade husblas
50g sukker
15g glukosesirup
Pastafarve (gul)

  • Husblas udblødes
  • Mælk, glukose og sukker koges op, til sukkeret er smeltet
  • Lagen hældes over chokoladen, som er finthakket og det hele kommes i en høj beholder og blendes med stavblenderen helt nede, så der ikke kommer bobler
  • Del nu glazen i 2 dele, den ene farves gul og den anden forbliver neutral, eller evt. med en smule hvis pastafarve i.
  • Afkøl glazen til ca. 33 grader – eller til du fornemmer at den begynder at blive tyktflydende.
  • Bland glazen i en 3. bøtte, ved at du skiftevis hælder en smule af de 2 forskellige slags i, indtil det hele er samlet.
  • Befri din kage fra silikoneformen, placer lidt højt, med staniol med foldedekanter eller et fad under. og fordel glazen over.

Pynt som ønsket og nyd med velbehag 🙂 Velbekomme

Instagram billeder: