For mig er julen helt klar indbegrebet af hygge og en hel masse søde sager.. og ikke mindst kager!
Vi bager alle de klassiske kager derhjemme i julen, men ind i mellem sniger der sig nogle lidt mere utraditionelle kager ind også. Som blandt andet disse Jule Cookies 🙂 Som er fyldt med alt det bedste fra julen.. Prøv dem..
Opskrift – 45 stk
150g blødt smør
120g sukker
140g brun farin
2 tsk vaniljesukker
1 tsk natron
½ tsk kanel
1 knps fint salt
280g mel
20g usødet kakaopulver
2 æg
3 tsk fløde (eller evt. mælk)
150g valgfrit chokolade – jeg brugte ½ hvid/ ½ mørk
50g marcipan
10-20 hakkede mandler
Sådan gør du:
- Smør, fløde, sukker, farin, natron, vanilje, salt & kanel kommes i en skål, og piskes godt sammen
- Mel og kakao kommes i en skål og blandes godt sammen
- Marcipanen hakkes i små stykker og vendes i melblandingen, så det ikke klistre sammen igen
- Chokoladen og mandler hakkes groft, og kommes op i smørblandingen
- Æg og melblandingen tilsættes nu skiftevis i smørret, indtil det er helt samlet
- Massen trilles til 45 små kugler – kom evt. lidt madolie på hænderne, så klistre det ikke fast
- Kuglerne placeres på 3 bageplader, med god afstand og bages ca. 10 minutter ved 175 grader, en plade af gangen
- Tag pladen ud efter halvdelen af tiden er gået, og bank den mod bordet 2-3 gange, så blir kagerne ekstra tynde og lækre
- Pynt evt kagerne med snefnug udstukket af tyndt fondant, eller drys dem med lidt flormelis 🙂 Eller dyp et hjørne i hvid chokolade
- Afkøles og opbevares i en tætsluttet kagedåse