Chokolade Is

image

Den bedste is man kan få, er altså bare hjemmelavet is.. Du får præcis den smag du ønsker, du ved nøjagtig hvilke råvarer der er brugt og så slipper du for en hel masse tilsætningsstoffer og erstatningsproduker!

Jeg elsker at eksperimentere med hjemmelavet is og finde en masse lækre smagsvarianter.

Mange lader sig skræmme af hjemmelavet is, og tror det er sådan noget besværligt og krystaliseret noget… Men men men det behøver slet ikke at være sådan ? Det er faktisk drøn nemt!

Jeg laver min is på ismaskine – og nej, ikke en af de der fancy dyre nogle med kompressor. Nej jeg bruger en fra OBH til den nette sum af 350kr.. Den kan klart anbefales at have stående – så er der altså frisk is inden for en time.

image

 

Opskrift – ca. 1 liter færdig is

1 dåse kondenseret mælk

2 dl kogende vand

100g fint hakket chokolade

2,5 dl fløde – let pisket skum

 

  • Vandet hældes over chokoladen og røres godt til det er helt smeltet og samlet
  • Den kondenserede mælk vendes i og massen afkøles til det er HELT koldt
  • Vendes sammen med den let piskede flødeskum og køres ca 30min på ismaskinen
  • Serveres med det samme som softice eller nedfryses ca 2 timer

image image

Velbekomme