Skumfiduser

image

Har idag prøvet noget nyt, sødt & vanedannende – SKUMFIDUSER!

De er super nemme at lave og det tager ikke særlig langtid.. Man kan tilsætte lige den smag man ønsker, og lave dem nøjagtig i den form man har lyst til.

Et super sjovt projekt for børn at være med til også.

 

 

Opskrift:

  • 3dl vand
  • 600g sukker
  • 1-2 vaniljestænger
  • 15 blade husblas
  • Flormelis

 

Kom husblas i en stor skål med koldt vand.

Skrab kornene ud af vaniljen og bland med lidt sukker, så det deles.

Kog derefter vand, sukker, vanilje og de tomme stænger i ca. 20min. til en god sirup.

Hæld massen i en skål og tilsæt den udblødede husblas lidt af gangen, under omrøring og afkøl.

Si en bradepande med flormelis i bunden.

 

Massen piskes nu op – LÆNGE, til den er helt sej.. det kan godt tage 20 min. Her er en røremaskine en fordel, men ikke et must.

Del derefter massen og tilsæt den ønskede smag og evt. frugt/pasta farve.

Jeg kom 1 tsk lakridspulver i den ene halvdel, og 1 tsk hindbær essens i den anden. Man kan også bare spise dem som vanilje.

 

Massen hældes i den dryssede form, og drysses nu igen med flormelis ovenpå.

Lad hele herligheden stå og sætte sig i nogle timer, og skæres derefter ud, i de ønskede stykker.

 

God fornøjelse.