Hjemme ved os er vi ret vilde med, at spise pitabrød ind i mellem. Men må ærligt indrømme at de pitabrød som man kan købe i de lokale supermarkeder, er ret triste for ikke at tale om knastørre..
Men det er der hurtigt en løsning på 🙂 For med denne opskrift, får man lynhurtigt nemme og billige pitabrød på bordet.
og ja, de er hule inden i, som dem man køber.
Opskriften er til 8 stk. i normal størrelse
- 1 pakke gær
- 2,5dl lunt vand
- ½dl olivenolie
- 450g mel
- ½ tsk salt
- ½ tsk sukker
- ½æg
Tip: Der kan med fordel bruges en røremaskine med dej-krog
Gær og vand blandes, og olien tilsættes.
Tilsæt halvdelen af melet og rør til det er samlet -tilsæt æg, sukker, salt og det sidste mel.
rør/ælt til dejen er lind, og netop kun ikke klistre.
Sættes til hævning overdækket, og et lunt sted i 45-60min.
Formes derefter til 8 flade brød, forsøg ikke at tryk al luften ud.
Bages 4-5 minutter ved 250 grader (gerne grill) indtil de puster sig op.
Dækkes med et viskestykke, netop som de tages ud af ovnen.
Velbekomme