Pitabrød

image

Hjemme ved os er vi ret vilde med, at spise pitabrød ind i mellem. Men må ærligt indrømme at de pitabrød som man kan købe i de lokale supermarkeder, er ret triste for ikke at tale om knastørre..

Men det er der hurtigt en løsning på 🙂 For med denne opskrift, får man lynhurtigt nemme og billige pitabrød på bordet.

og ja, de er hule inden i, som dem man køber.

 

Opskriften er til 8 stk. i normal størrelse

  • 1 pakke gær
  • 2,5dl lunt vand
  • ½dl olivenolie
  • 450g mel
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sukker
  • ½æg

 

Tip: Der kan med fordel bruges en røremaskine med dej-krog

Gær og vand blandes, og olien tilsættes.

Tilsæt halvdelen af melet og rør til det er samlet -tilsæt æg, sukker, salt og det sidste mel.

rør/ælt til dejen er lind, og netop kun ikke klistre.

 

Sættes til hævning overdækket, og et lunt sted i 45-60min.

Formes derefter til 8 flade brød, forsøg ikke at tryk al luften ud.

 

Bages 4-5 minutter ved 250 grader (gerne grill) indtil de puster sig op.

Dækkes med et viskestykke, netop som de tages ud af ovnen.

 

Velbekomme